GÜNCEL

Nagehan Alçı: Yeni perakende yasası ne getiriyor? Bakkallar ve süpermarketler nasıl etkilenecek?

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, yeni parekende yasasının içeriğinde neler olduğunu ve bakalların, süpermarketlerin bu yasadan nasıl etkilenebileceğini yazdı.

Nagehan Alçı: Yeni perakende yasası ne getiriyor? Bakkallar ve süpermarketler nasıl etkilenecek?

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı bugünkü köşesinde,  yıllardır tartışılan ama henüz hayata geçmemiş olan parekende yasasının netlik kazanmaya başladığını, bu yasanın içerisinde neler olduğunu dahası süpermarket ve bakkalların bu yasadan nasıl etkilenebileceğini kaleme alan bir yazı yazdı. Alçı, ''perakende yasasının taslağını büyük bir merakla inceledim ve şunu gördüm: O taslakta çok ciddi sıkıntılar var'' diyerek yasadaki mevcut eksikliklerin neler olduğunu belirtti

İşte o yazı... 

Pandemi döneminde eve kapandığımız için eskisinden de önemli hale gelen, bir yandan da ürünlere yaptıkları fiyat artışları ile eleştirilerin hedefi olan adres süpermarketlerdi.

Bu tartışma pandemi ile de başlamadı. Süpermarketler ve indirim marketleri epeydir çok tartışılıyor. Genellikle olumsuz olarak.

Fiyatları enflasyondan ve dolardan bağımsız artırdıkları, ürünlerde gramaj farklılıkları ile tüketiciyi yanılttıkları, üreticilere sert fiyat kırdıkları, küçük esnafı boğdukları söyleniyor, her açıdan bu işletmelerle ilgili olumsuz bir algı var.

Bu eleştirilere kısmen ben de katılıyorum. Süpermarketlerin hem keyfi fiyat yükseltmeleri hem de ellerinde bulundurdukları gücü üreticileri ezmek ya da sindirmek için kullanmaları kabul edilemez.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar