GÜNCEL

Nagehan Alçı: yazdı Yılan hikayesine dönen İzmir Vilayet Konağı

Habertürk gazetesi yazarı nagehan Alçı, İzmir'deki Vali Konağı'nın resmen bir çöplük haline getirilmiş olmasına tepki gösterdi. Alçı, Sanki İzmir düşman işgaline uğramış ve konak talan edilmiş… Öyle bir görüntü.Bu bakımsızlık, bu ilgisizlik tarihe ihanet!' dedi.

Nagehan Alçı: yazdı Yılan hikayesine dönen İzmir Vilayet Konağı

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, İzmir'deki Vali Konağı'nın bakımının ihmal edilerek çöplük haline getirilmiş olmasına tepki gösterdi. Alçı, Sanki İzmir düşman işgaline uğramış ve konak talan edilmiş… Öyle bir görüntü.Bu bakımsızlık, bu ilgisizlik tarihe ihanet!' dedi.  Nagehan Alçı, İzmir Vali Konağı'nın birkaç sene önce Katip Çelebi Üniversitesi’ne verilmesine, karşılığında üniversitenin elinde bulunan Mithatpaşa’daki eski Ege Ordu Komutanı lojmanı vali konağı yapılmasına da tepki göstererek, 'İnanılacak şey değil… Bir kere devletin içinde böyle keyfi takas olur mu?' diyerek sitem etti. 

İşte o yazı... 

İzmir’in en güzel noktalarından biridir. Göztepe’den Konak’a doğru yürürken sahilde yükselen görkemli Vali Konağı…

Zamanında Atatürk’ü ağırlamış bu güzel konak uzun süredir boş duruyor. Geçen sene restore edileceği yönünde haberler okumuştum.

Ancak dün Göztepe sahilinde buradan geçerken gördüklerime inanamadım.

Bırakın restorasyonu bu güzelim, bu tarihi bina çöplük haline gelmiş.

Şu fotoğraflara göz atın lütfen... İçim parçalandı. Bahçede yığın halinde naylon torbalar, kırık camlar, yerle yeksan olmuş duvar çitleri…

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar