GÜNDEM

Nagehan Alçı yazdı: Suriyeli düşmanlığı yapanlar acaba utanmış mıdır?

Elazığ depreminde akıllara kazınan olaylardan biri de Suriyeli gencin enkaz altındaki Dürdane Aydın'ı kurtarması oldu. Tedavisinin ardından Mahmud ile buluşan Aydın, 'O bizim kahramanımız' dedi ve gözyaşlarına boğuldu. Nagehan Alçı da bu görüntü üzerinden Suriyeli düşmanlığı yapanlara seslendi.

Nagehan Alçı yazdı: Suriyeli düşmanlığı yapanlar acaba utanmış mıdır?

Elazığ depreminin bu topraklarda yaşayan herkesi aynı duyguda birleştiğini gösterdiğini söyleyen Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Sürsürü Mahallesindeki Suriyeli gencin yıkılan binanın altında kalan Dürdane Aydın'ı elleri ile kazarak enkazdan çıkardığını hatırlattı ve Suriye düşmanlığı yapanlara sordu: Bu görüntü karşısında bir nebze olsun utanmışlar mıdır?

Suriyeli düşmanlığı yapanlar acaba utanmış mıdır?

Sivrice depremi ‘biz olma’nın bir ırka ait bir durum olmadığını, bu topraklarda yaşayan herkesin aynı duyguda birleştiğini gösterdi.
Türkü, Kürdü, Arabı fark etmez…

Bakın Sürsürü Mahallesinde Mahmud adlı Suriyeli genç, depremde evleri yıkılan bir çifti elleriyle kazarak enkazdan çıkardı.
Kendi parmakları kanlar içindeyken kurtarmaya çalıştığı Dürdane’ye "Cam var ellerin kesilmesin" demesi yüreğimizi dağladı.
Acaba ülkeleri yangın yeri iken canlarını kurtarmak için Türkiye’ye sığınan ve burada kendilerine bir hayat kurmaya çalışan Suriyelileri bedavacılıkla, asalaklıkla suçlayıp, her fırsatta hedef gösterenler bu görüntü karşısında bir nebze olsun utanmışlar mıdır?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum