MEDYA KÖŞESİ

Nagehan Alçı yazdı! Ordu içindeki Perinçekçiler güçleniyor mu?

TSK'daki istifalar Nagehan Alçı'nın da gündeminde. Nagehan Alçı TSK'daki "Perinçekçiler" yazdı.

Nagehan Alçı yazdı! Ordu içindeki Perinçekçiler güçleniyor mu?

TSK'da YAŞ kararları sonrası gündeme gelen bazı paşaların istifası haberleri gözleri TSK'ya çevirdi.

Gazetecilerin de gündeminde olan bu konu üzerine kalem oynatanlardan birisi de Habertürk yazarı Nagehan Alçı oldu.

Nagehan Alçı, Vatan Partisi ve Aydınlık gazetesi başyazarı Doğu Perinçek ve TSK ile ilgili iddiaları köşesine taşıyarak "Ordu içinde Perinçekçiler güçleniyor mu?" sorusunun cevabı verdi. 

Nagehan Alçı'ya göre böyle bir durum söz konusu değil. Çünkü zaten Perinçek eski düşüncelerinde değil.

Hem zaten artık Erdoğan'ı da destekliyor, Başkan Erdoğan'a vuran Aydınlık yazarlarını hemen tasfiye ediyor, Hulusi Akar'ı sık sık övüyor...

İşte bunlar Nagehan Alçı için TSK içindeki Perinçekçilerin "güçlenmediğine" ya da eskisi gibi "orducu-ihtilalci" olmadıklarına gösterge. 

NAGEHAN ALÇI DURUMU ŞÖYLE ÖZETLİYOR:

Özünde Marksist ve Maocu bir siyasetçi olan Doğu Perinçek’in zihinsel formasyonuyla aynı kafada subay TSK’nın genetiği itibariyle olamaz. O bahsi geçelim.

Kökü 60’lı yıllara dayanan ve ordu kadrolarını siyasal olarak etkileyerek yapılacak bir askeri darbeyle sosyalizme varmayı amaçlayan ‘orducu sosyalist’ geleneğin yaşayan en büyük ismi Doğu Perinçek’tir. 

Bugün ise artık Perinçek de bu orducu-ihtilalci çizgide olmadığını söylüyor. Sivil hükümet ile de kavga etmiyor. Tam aksine Başkan Erdoğan’a vuran Aydınlık yazarlarını hemen tasfiye ediyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı ve birçok hükümet üyesini sık sık övüyor. Mesela tartışılan YAŞ kararları da Aydınlık’ta hiç tenkit edilmedi. Davutoğlu ve Babacan’ı ağır eleştiriyor. Öte yandan Davutoğlu-Babacan kutbunun tam zıddında yer alan Berat Albayrak’a da çok sert yükleniyor Perinçek. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar