KULİS

Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı milletvekili adayı olacak mı?

Son yılların en popüler gazeteci çiftlerinden biri olan Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı milletvekili olacak mı? Kütahyalı canlı yayında o soruya yanıt verdi...

Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı milletvekili adayı olacak mı?
GAZETECİLER.COM - Dün gece Beyaz TV ekranlarında izleyici ile buluşan Dinamit programında konuklardan biri olan Rasim Ozan Kütahyalı kendisi ve eşinin milletvekili adayı olup olmayacağı şeklindeki soruya ilginç bir yanıt verdi.

Latif Şimşek'in moderatörlüğündeki programda bir yandan seçimlerde aday olan gazetecilerden söz edilirken, programın konuklarından İnternetHaber Yayın Grubu yönetim kurulu başkanı Hadi Özışık, diğer konuklardan Rasim Ozan Kütahyalı'ya milletvekili adayı olup olmayacağını sordu.

Kendisinin adaylık düşüncesi olmadığını açıklayan Kütahyalı, eşine aday olması için gelen tekliflerden söz ederek "teklifler var, kendisi karar verecek" yorumunu yaptı. Özışık'ın Kütahyalı'ya "gazetecilik yapalım, aday olacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine deyim yerindeyse "köşeye sıkışan" Rasim Ozan Kütahyalı net bir açıklama yapmadı ama Nagehan Alçı'nın aday olabileceğine yönelik sinyali "Hayırlısı" diyerek verdi.

İşte programdaki o sohbetten küçük bir bölüm:

Latif Şimşek: Siyasete yeni dönemde çok şey katacaklarına inanıyorum, zıpkın gibi gençler...

Hadi Özışık: O konuda bir haksız eleştiri var. İşte Melih Gökçek'in oğlu, babası belediye başkanı, kendisi milletvekili olacak diye... Ben çok katılmıyorum. Baba oğulun, amca yeğenin aynı mecliste siyaset yaptıkları dönemleri çok gördük. Melih Bey zaten son döneminde. Belediye başkanı olarak son dönemde.

Latif Şimşek:Siyaseti bırakacağım dedi.

Hadi Özışık: Evet. Osman da, benim arkadaşım diye söylemiyorum. Yaptığı işe baktığımızda bugün sıfırdan  bu binanın çevresinde eskiden başka bir televizyon vardı. Genel yayın yönetmeni olarak geldi, bambaşka bir televizyon yarattı. Herkese ama her görüşe, kendi babasının aleyhine milyon tane yazı yazan görüşten insanları da buraya oturttu, getirtti, konuşturdu.  Başarı elde etti. Özgürlüğü savunan bir insanın, mutlak surette özgürce konuşabilmesi için, mecliste olması gerekiyor. Ben Osman'ı tebrik ediyorum. İnşallah bu konuda başarılı olur.

Latif Şimşek:
Biz de hayırlı olsun diyelim. Gazeteci dostlarımız da var başka aday olan. Ankara'dan İhlas Medya Grup Başkanı Nuri Elibol var Tokat'tan aday adayı oldu. Sinan Burhan, KonTV Ankara temsilcisi, memleketi Kayseri'den aday adayı oldu.
 
Hadi Özışık: İbrahim Er var Türkiye gazetesinden.

Latif Şimşek:Rahim Abi de mi aday adayı oldu? Onu da hatırlatmış olalım o zaman.

Hadi Özışık: Kemal Öztürk aday adayı oldu...

Latif Şimşek:Kemal Öztürk, Anadolu Ajansı eski genel müdürü...

Hadi Özışık: Sakarya'dan aday oldu.

Rasim Ozan Kütahyalı: Mahmut Övür de aday galiba...

Hadi Özışık:
Onu ben duymadım bak.

Latif Şimşek: Övür aday mı? Ben başvurusunu duymadım.

Rasim Ozan Kütahyalı: Şöyle bir şey var. Bazı gazeteciler tabi... Bazı gazetecilerin için şu konuşuluyor. Mesela Mehmet Metiner başvuru yapmamıştı geçen seçimde. Onu bir nevi kontenjandan atadılar. Benim bildiğim Mahmut Övür de aday olmak istiyor. Bilmiyorsa benden öğrensin Mahmut Övür aday olacak.

Hadi Özışık: Rasim senin adın da geçiyor.

Rasim Ozan Kütahyalı: Hadi'nin de hemşehrisidir.

Latif Şimşek: Rasim senin adın da geçiyor diyor bak...

Hadi Özışık: Rasim senin adın da geçiyor.

Rasim Ozan Kütahyalı: Yok. Yok... Yok benim değil de. Daha ziyade Nagehan ile ilgili daha çok  haber çıktı. Benim niyetim yok. Halimden memnunum yani.

Hadi Özışık: Valla bu CHP'li... 

Rasim Ozan Kütahyalı: Haberler çıkıyor ama bilmiyorum neler olur tabi.

Latif Şimşek: Rasim Ozan'ın mecliste olduğunu düşünsemiyorum.

Hadi Özışık: Ama ben Nagehan'ı yakıştırırım meclise. Olmalı bence.  Hele bu kadına yapılan, kadın milletvekile bugün yapılan saldırıdan sonra iyi korur... Televizyondan görüyoruz.

Latif Şimşek: Nagehan'ın öyle bir düşüncesi var mı Rasim Ozan? Önemli olan o...

Rasim Ozan Kütahyalı: Yani düşünceden ziyade böyle bir konu konuşuldu. Söyleyenler oldu önemli zatlardan, büyüklerimizden.  Öğüt verenler oldu. Değerlendirmek lazım.

Hadi Özışık: Rasim gazetecilik yapalım! Nagehan'a teklif geldi mi?

Rasim Ozan Kütahyalı: Yani....

Hadi Özışık: Yani demeyelim. Doğrudan cevap?

Rasim Ozan Kütahyalı: Yani önemli yerlerden söyleyenler oldu diyelim.

Latif Şimşek: Şimdi teklif var teklif var.  Söyleyenler bana da söyleyenler oldu... Benimle ilgili de eş dost... Ama ben öyle bir düşüncem olmadığını bildirdim. Nagehan da herhalde ciddi ciddi düşünüyor olsa, aday adaylığı başvurusunda bulunurdu. Ben tahmin ediyorum ki Nagehan'ın  öyle bir ciddi bir düşüncesi york.

Rasim Ozan Kütahyalı: Yani şöyle söyleyeyim. İşin aslı bu konunun açılmasını... Ben de şu an tereddütte kaldım tabi ne diyeceğimi bilemiyorum ama bugün itibariyle bir gelişme oldu. Bugün de başvurunun son günü. Ben burada söylemek istemem, Nagehan ne düşünüyorsa karar verir benim niyetim yok ama.

Latif Şimşek: Yakışır... Nagehan Alçı'ya benim eski program ortağıma yakışır milletvekilliği, eğer öyle bir düşüncesi varsa olur.

Rasim Ozan Kütahyalı: Hayırlısı inşallah.

ÇOK OKUNANLAR