GÜNDEM

Nagehan Alçı: Teşekkürler Sayın Ziya Selçuk! Lütfen çocukları artık kurban vermeyin...

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı bugünkü yazısında coronavirüs salgınından korunmada atılan normalleşme adımlarının doğru ve orantılı olup olmadığını sorguladı. Alçı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a seslenerek, ''Düğün, dernek ve aylardır eve kapanmanın sıkıntısıyla akın edilen restoranların acısını bu ülkenin gelecek kuşaklarından çıkarma yanlışlığına lütfen bir kez daha düşmeyelim'' diye çağrıda bulundu.

Nagehan Alçı: Teşekkürler Sayın Ziya Selçuk! Lütfen çocukları artık kurban vermeyin...

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı bugünkü yazısında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a çağrıda bulundu. Alçı, ilk olarak bakana özverili çalışmasından dolayı teşekkür etti. Ardından yapılan normalleşmenin biraz hızlı olduğu konusundaki endişelerini bildiren Alçı, ''Düğün, dernek ve aylardır eve kapanmanın sıkıntısıyla akın edilen restoranların acısını bu ülkenin gelecek kuşaklarından çıkarma yanlışlığına lütfen bir kez daha düşmeyelim..Bırakın yeniden kapatmayı, hedef 2 gün olarak açılan okulları en kısa sürede 5 güne çıkarmak olmalı…'' dedi. 

İşte o yazı... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7’den 70’e herkesin nefesini tutup beklediği normalleşme adımlarını açıkladı. Artık önümüzde bir yol haritası var.

Peki beklenen bir harita mı bu? Doğru mu? Orantılı mı?

Bu köşeyi ve beni takip eden sizler okulların en azından belli düzeylerde açılması için nasıl bir mücadele verdiğimi biliyorsunuz. Bu mücadeleyi boşuna vermedim. Çok haklı bir zeminde ve gelişmiş ülke örneklerine bakarak bizdeki ‘kapalı okul’ politikasına isyan ettim.

Dünyada okulların açık tutulma stratejilerini çok detaylı takip ediyorum, yazılan uluslararası raporları okuyorum. Türkiye’de aylardır okulların açılması gerektiğini söyleyen, bu konudaki her yayını ve akademik raporu takip eden çok değerli tıp doktorları ve sosyal bilimciler var. Onlarla temas halindeyim. Bazıları arka planda kalmayı tercih ediyor, etmeyenleri önümüzdeki günlerde sizlere adım adım takdim edeceğim.

Bu konuda alçakgönüllü olmayacağım, 12 yaş altı çocukların eve kapanmasının fiziksel, sosyal ve mental anlamda yanlışlığını herkesle tartışmaya hazırım.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar