GÜNCEL

Nagehan Alçı, Suriye TV'yi ziyaret etti! '‘Aynı havayı soluduğumuz insanlarla…’

Suriye TV’nin İstanbul stüdyosunu ziyaret eden Nagehan Alçı, “Aynı havayı soluduğumuz insanlarla aramıza cam duvarlar örmek iki tarafa da kaybettiriyor” görüşünü savundu.

Nagehan Alçı, Suriye TV'yi ziyaret etti! '‘Aynı havayı soluduğumuz insanlarla…’

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, İstanbul Sefaköy’de, 2018’de kurulan Suriye TV’yi ziyaret etti. “Türkiye’nin Suriyelilere yönelik politikası hakkında ne düşünürseniz düşünün, birlikte yaşadığımız, aynı havayı soluduğumuz insanlarla aramıza cam duvarlar örmek bence iki tarafa da kaybettiriyor” diyen Alçı, Türkiye’deki Suriyelilerle ilgili toplumda konuşulan iddiaları sordu.

İşte o yazı:

Siyasetin en büyük polemik konularından biri olsa da Türkiye’de yaşayan ve resmi rakamlara göre sayıları 3 milyon 700 bin, tahminlere göre ise 4-5 milyonu bulan Suriyelileri neredeyse hiç tanımıyoruz.

Aynı ülkede ama iki apayrı gezegende yaşıyoruz sanki. Kaçımız tek bir Suriyeli ile temas halinde? Hangimiz bugüne kadar biriyle arkadaşlık kurdu? Bırakın arkadaşlığı İstanbul’da nasıl hayatlar yaşadıklarını bile genel geçer söylemler dışında bilmiyoruz.

Bu bana çok garip geliyor. Türkiye’nin Suriyelilere yönelik politikası hakkında ne düşünürseniz düşünün, birlikte yaşadığımız, aynı havayı soluduğumuz insanlarla aramıza cam duvarlar örmek bence iki tarafa da kaybettiriyor.

Hükümetin göç politikasında ciddi yanlışlar yaptığı ortada. Düzensiz göçün önlenmesi, çok daha planlı hareket edilmesi ve buraya gelenlerin entegrasyonun sağlanması için altyapının kurulması gerekiyor.

Yazının tamamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar