GÜNDEM

Nagehan Alçı: Sağlık Bakanı'nın vakaların yeri ile ilgili bilgi paylaşması şart oldu

Yavaş yavaş korona gerçeği ile yaşamaya alışmamızın şart olduğunu söyleyen Habertürk yazarı Nagehan Alçı, önümüzdeki günlerde çok sayıda enfekte haberi alabileceğimizi söyledi ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın rakamlarla birlikte artık vakaların yeri ile ilgili bilgi paylaşmasının şart olduğunu düşündüğünü söyledi.

Nagehan Alçı: Sağlık Bakanı'nın vakaların yeri ile ilgili bilgi paylaşması şart oldu

Fatih Terim ve Abdürrahim Albayrak’ta koronavirüsün tespit edilmesi herkesi şoke etti. Nagehan Alçı da futbol camiasının geniş bir taramadan geçirilmesi gerektiğini ve camiada sayının artabileceğini söyledi.

"Ben Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın rakamlarla birlikte artık vakaların yeri ile ilgili de bilgi paylaşmasının şart olduğunu düşünüyorum" diyen Alçı, bunları bilmenin sokağa çıkma konusunda özellikle yoğunluğun yaşandığı yerlerde caydırıcı olacağını ifade etti.

Fatih Terim ve büyüyen tehlike

Bu yazıyı yazdığım sırada Fatih Terim’in de korona testinin pozitif çıktığı haberi geldi. Abdürrahim Albayrak’tan sonra Fatih Terim. Belli ki Galatasaray camiasında bu virüs dolaşıyor.

Hem Terim’e hem de Abdürrahim Albayrak’a geçmiş olsun diyorum. Tabii büyük bir şok bu ancak yavaş yavaş korona gerçeği ile yaşamaya alışmalıyız. Önümüzdeki günlerde çok sayıda enfekte haberi alabiliriz. En yakın çevremiz ve kendimiz dahil her an herkesten bu yönde haber gelebilir.

Futbol camiasının çok geniş bir taramadan geçirilmesi gerekiyor. O camiada sayı çok artabilir.

Ben Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın rakamlarla birlikte artık vakaların yeri ile ilgili de bilgi paylaşmasının şart olduğunu düşünüyorum. Yoğunluğun en çok olduğu şehir ya da bölge neresi? Nerede artış var? Bunları bilmek sokağa çıkma konusunda özellikle yoğunluğun yaşandığı yerlerde caydırıcı olacaktır. Birçok ülkede bu yapılıyor. Bakın mesela ABD’de sayılarla birlikte dağılım haritası da paylaşılıyor. Önlemler de ona göre alınıyor. Bizde de böyle olmalı. Yoksa fısıltı gazetesi çalışıyor ve müthiş bir bilgi kirliliği oluyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum