GÜNDEM

Nagehan Alçı: Pınar kitlesel bir cinayetin kurbanı!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Pınar Gültekin'i ölüme götüren hastalıklı bir zihniyetin varlığını hatırlattığı köşesinde; sosyal medya üzerinden yapılan çirkin paylaşımları da dile getirip, sosyal medya düzenlemesine kadın cinayetlerinin ardından maktullerin ve katillerin sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmesinin önemine de dikkat çekti.

Nagehan Alçı: Pınar kitlesel bir cinayetin kurbanı!

Pınar Gültekin adlı genç bir kadının eski sevgilisi tarafından vahşice katledilmesinin ardından Türkiye yasa boğuldu. Toplumun farklı kesimlerinden işlenen cinayet hakkında tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Habertürk yazarı Nagehan Alçı da bugün kaleme aldığı yazısında Pınar Gültekin’in, korku filmlerinde eşine zor raslanacak şekilde işkenceyle öldürüldüğünü belirtip sözlerine şu şekilde devam etti "Diyecek çok şey var.Bir yandan da diyecek hiçbir şey yok.Zira yine oluyor, yine yaşanıyor… Kadınların katledilme döngüsü sürüp gidiyor.İsyan ediyoruz ama ne fayda? Pınar’ın hayatını alan psikopatı yakalamakla iş bitmiyor…Ortaya dökülen sosyal medya mesajlarından gördüğümüz kadarıyla bu hasta ruh kendine Pınar’ın sahibi, ahlak bekçisi gibi bir konum biçmiş.Ama yine aynı mesajlardan anlıyoruz ki cinayeti tek başına işlemiş olsa da Pınar’ı adım adım ölüme götüren süreç tek başına bir kafanın ürünü değil.”

Bu yılın ilk 6 ayında 150 kadının aynı şekilde hayatlarını kaybettiğini belirten Alçı, "Pazartesi yazdığım gibi, bu ülkenin en büyük sorunu kadına bakış. Bu çarpık bakış her türlü şiddete ve vahşete zemin hazırlıyor. Tam da şimdi, böyle bir ortamda biz kadınlar tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakıp İstanbul Sözleşmesi’ne ve bu sözleşmenin akabinde elde ettiklerimize 10 elle sarılmalıyız!” şeklinde konuştu.

İşlenen kadın cinayetlerinden sonra yapılan iğrenç paylaşımların olmaması için sosyal medya düzenlemesine bu konu ile ilgili de bir maddenin eklenebilirliğini ifade eden Alçı,”Kadın cinayetlerinin ardından maktüllerin ve katillerin sosyal medyasına erişim engeli getirilebilir.” dedi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar