GÜNCEL

Nagehan Alçı: Orhan Pamuk'a yapılan muameleden utanıyorum!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Orhan Pamuk'un yeni çıkan romanı Veba Geceleri'nde Atatürk'le alay ettiğini düşünenlere sitem etti. Alçı, 'Veba Geceleri’nin kurgu bir karakterinden Atatürk düşmanlığı çıkarmak kadar absürt bir şey olabilir mi? Bu edebiyata, yaratıcılığa hakaret' diyerek tepki gösterdi.

Nagehan Alçı: Orhan Pamuk'a yapılan muameleden utanıyorum!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Orhan Pamuk'un yeni çıkan romanı Veba Geceleri'nde Atatürk'le alay ettiğini düşünenlere sitem etti. Alçı, 'Veba Geceleri’nin kurgu bir karakterinden Atatürk düşmanlığı çıkarmak kadar absürt bir şey olabilir mi? Bu edebiyata, yaratıcılığa hakaret' diyerek tepki gösterdi. Alçı, bu tarz düşünenlerin Atatürk'ü insan üstü bir mertebeye çıkarttıkları için insani yönlerinden rahatsız olduklarını ifade etti. 

İşte o yazı... 

Bu ülkeden tek bir Nobel ödüllü yazar çıktı. Gönlünüzce bir alkışlayamadınız.

"Bu başarı bizim başarımız" diyerek bir gururlanamadınız.

Bırakın gururlanmayı, bu evrensel değerimizi kendi ülkesinde yaşayamaz hale getirdiniz.

Davalara boğdunuz, komplo teorileri ile karalamaya çalıştınız.

Şimdi 5 yıl boyunca emek verdiği ve gerçek edebiyat tutkunlarının hasretle beklediği romanı yayınlandı, onun da keyfini çıkarmasına izin vermiyorsunuz.

Ayıptır!

Orhan Pamuk’a mütemadiyen vatan haini damgası yapıştırmaya çalışanlar, Nobel ödüllü tek yazarımızla gururlanan insanlara da hayatı zehir etme gayretine girenler, esas sizler sevmiyorsunuz vatanınızı!

Yakıştırmalar, niyet okumalar, abuk subuk karalamalar…

Veba Geceleri’nin kurgu bir karakterinden Atatürk düşmanlığı çıkarmak kadar absürt bir şey olabilir mi? Bu edebiyata, yaratıcılığa hakaret.

Bu ülkede düşünce özgürlüğü böyle boğuldu yıllarca. Hala da boğulmaya devam ediyor.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum