GÜNDEM

Nagehan Alçı, okuyucusundan mektup alınca Adalar'daki faytonları yine yazdı!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, daha önce de yazısına konu edindiği Adalar'daki faytonlarda çalıştırılan atlar ile ilgili şoke edecek bir mektup alınca okuyucularıyla paylaştı.

Nagehan Alçı, okuyucusundan mektup alınca Adalar'daki faytonları yine yazdı!

Adalar'daki atların durumuna ilişkin birçok kez yazıldı çizildi. Fakat bir kez daha gündemine bu konuyu alan Nagehan Alçı, bu kez okuyucusundan gelen şok bir mektubu paylaştı. 

Mektupta o atların bir süre sonra mezbaahanelerden sofralarımıza sucuk olarak geleceği yazılıyor. 

İşte okuyunca sizleri de şoke edecek o mektup:

Yorumsuz

Cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Adalar’da faytonları kaldırma kararını yazmış, bu kararı desteklemiş ve sonrası için alınan “Tarım Bakanlığı’nın göstereceği yerlere salacağız” kararını doğru bulmakla beraber atların akıbetini takip etmemiz gerektiğini söylemiştim.

Bu konuda sizlerden çok sayıda e-mail geldi. Ancak içlerinden bir tanesi var ki… Yorumsuz yayınlıyorum…“Nagehan Hanım,
17-1.2020 tarihli makalenizde haklı olarak Adalar’daki faytonlar kaldırılınca atlar ne olacak diye soruyorsunuz. Birçok romantik düşünceli, şehirli aydınlarımız kendi hayallerindeki romantizme dalarak bu atların geniş meralarda serbestçe koşturarak hürriyetlerinin tadını çıkaracaklarını hayal ediyorlar.

Lütfen bir sene sonra bu atların gönderildikleri yerleri ziyaret edin. Kaç tanesini bulacaksınız?

Ben size söyleyeyim: Bu atların tamamı en kısa zamanda at-eşek mezbahasının yolunu tutacak. Daha sonra da bunlar bizim sofralarımıza salam, sosis, sucuk olarak gelecekler. Maalesef acı gerçek budur.”
Güner Özsoy

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar