GÜNCEL

Nagehan Alçı: 'Okulları hiç açmayalım' diyen birçok bakan vardı toplantıda, hepsini biliyorum

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, kabine toplantısında alınan normalleşme kararlarını değerlendirdi. Alçı, "Evet, ne üzücü ki 'Okulları hiç açmayalım' diyen birçok bakan vardı dünkü toplantıda. Hepsini isim isim biliyorum. Onların yaptıklarından ben utanıyorum" diyerek sitem etti.

Nagehan Alçı: 'Okulları hiç açmayalım' diyen birçok bakan vardı toplantıda, hepsini biliyorum

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 'Kıraathanelerin 6, okulların 2 gün açıldığı ülke' başlığıyla yayımlanan yazısında, okulların koronovirüs tedbirleri kapsamında alınan okulların hala kapalı kalması kararına tepki gösterdi. Alçı, "Cumhurbaşkanı Erdoğan kafelerden, restoranlardan, spor salonlarından bahsetti ve hepsinin belli koşullarda açılacağını müjdeledi ama okulların konusunu dahi açmadı dünkü konuşmasında. Eğitim başlığında tek zikrettiği üniversitelerdi. O sırada milyonlarca veli, öğrenci ve öğretmen ekran başındaydı ve hepsi yarın ne olacağını bilmek istiyorlardı" dedi.

İşte o yazı.. 

1,5 yıldır 10 gün hariç evde olan çocukların, öğretmenlerin, evde öğretmenlik yapmak durumunda kalan velilerin, çocuklar okula gidemediği için işlerini bırakmak zorunda kalan annelerin, bilgisayar başında oturmaktan yamulan omurgaların ve bozulan gözlerin hatırına "Okullar açılacak mı?" sorusu dünkü kabine toplantısının kararları arasında ilk başlarda cevaplanmayı hak ediyordu bence.

Ama medya diğer tüm başlıklara hararetli bir şekilde yer verip, okulların adını bile neredeyse anmazken, kimse okulların kapalı olmasını dert etmezken benimki de amma romantik bir beklenti değil mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kafelerden, restoranlardan, spor salonlarından bahsetti ve hepsinin belli koşullarda açılacağını müjdeledi ama okulların konusunu dahi açmadı dünkü konuşmasında.

Eğitim başlığında tek zikrettiği üniversitelerdi.

O sırada milyonlarca veli, öğrenci ve öğretmen ekran başındaydı ve hepsi yarın ne olacağını bilmek istiyorlardı.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar