GÜNDEM

Nagehan Alçı, Oğuzhan Asıltürk'ün MHP sözlerini Semih Yalçın’a sordu

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Saadet Partisi'nin MHP ile yakın ilişki kurmak istediğini fakat MHP'nin buna yanaşmadığını söyleyen Oğuzhan Asıltürk'ün sözlerini Semih Yalçın’a sordu.

Nagehan Alçı, Oğuzhan Asıltürk'ün MHP sözlerini Semih Yalçın’a sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası ilk kez kameraların karşısına geçen Oğuzhan Asiltürk, MHP ile yakın ilişki kurmak istediklerini fakat MHP'nin buna yanaşmadığını söyledi. 

Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise Saadet Partisi’nden böyle bir talebin gelmediğini söyledi. 

İşte Nagehan Alçı'nın yazısı:

Siyasetin konusu iki hafta önce yapılan bir ziyaretle bir anda değişti. Gözler bugüne değin hiç olmadığı kadar Saadet Partisi’ne çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan SP’nin akil ismi, YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü evinde ziyaret edip üzerine açıkça Saadet’i Cumhur İttifakı’nda görmeyi arzu ettiğini söyleyince kulisler karıştı.

SP, Millet İttifakı’ndan Cumhur İttifakı’na mı transfer olacak…

Partinin Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu ile bu ziyaretin hemen ardından konuşup buraya notlarımı aktarmıştım.

Dün Oğuzhan Asiltürk o ziyaretten sonra ilk kez bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu.

Çok kritik şeyler söyledi Oğuzhan Bey.

En çok dikkatimi çeken cümlesi şuydu:

"Biz MHP ile de çok yumuşak yakınlaşma istedik ama onlardan bize olumlu cevap gelmedi."

SAADET, MHP’DEN NE BEKLEDİ, NEDEN BEKLEDİĞİ OLMADI?

Acaba Sayın Asiltürk neyi kast ediyor? SP, MHP’ye son dönemde Cumhur İttifakı’na yeşil ışık yakan bir mesaj mı gönderdi? Bir görüşme mi talep etti? MHP böyle bir teklifi ret mi etti?

Sayın Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde "Cumhur İttifakı'nı genişletme çabalarına desteğimiz tamdır", diyerek Cumhurbaşkanı’nın Asiltürk’ü ziyaret etmesini onayladığını ifade etmişti. O halde Oğuzhan Bey neyi kast ediyor?

"BİZE SON DÖNEMDE GELEN BİR TEKLİF YOK"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Semih Yalçın’ı aradım.

"Saadet Partisi’nden bize son dönemde gelen herhangi bir görüşme teklifi, telefon vs yok Nagehan Hanım. Oğuzhan Bey neden böyle söylemiş anlamadım. Kapalı kapılar ardında da böyle bir talep olmadı, kamuoyunun önünde de. Kaldı ki Genel Başkanımız ittifakın genişlemesinden memnuniyet duyacağını ifade etti."

Semih Bey’in bu sözleri üzerine Saadet Partisi’nin içinde neler konuşulduğunu ve Oğuzhan Bey’in bu cümlesini nasıl açıkladıklarını araştırdım. Partinin içinden kaynaklarıma son günlerde partideki havayı, MHP’ye yönelik çıkışın arka planını ve Cumhur İttifakı'na geçiş ile ilgili genel kanıyı sordum.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar