GÜNDEM

Nagehan Alçı, Melih Bulu atamasıyla ilgili tüm detayları yazdı

Kendisi de Boğaziçi mezunu olan Habertürk yazarı Nagehan Alçı, mesaisini Melih Bulu atamasına harcadı ve tüm detayları farklı ağızlardan yazısında işledi.

Nagehan Alçı, Melih Bulu atamasıyla ilgili tüm detayları yazdı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşe yazısında hem tartışmaların odak noktasındaki isim olan Melih Bulu ile hem YÖK Başkanı Yekta Saraç ile hem de bir dönem Bulu ile siyaset yapmış olan Liberal Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Besim Tibuk ile görüştü.

Atama ve sonrasında yaşanan sürecin tüm ayrıntılarıbnı yazısına taşıyan Nagehan Alçı, üç isimden de farklı açılardan yorumlar aldı. 

İşte Nagehan Alçı'nın kaleminden Melih Bulu atamasının tüm detayları:

Boğaziçi benim okulum. İstanbul Erkek Lisesi’nin ardından 1996-2001 arası 5 harika seneyi burada geçirdim.

Türkiye’nin en güzel ve en iyi üniversitesi Boğaziçi’dir. Bu konuda kamuoyunda da bir mutabakat vardır. En yüksek puanla öğrenci alan üniversitedir.

Diğer Türk üniversitelerinin çok büyük çoğunluğunda olmayan bir özelliği daha vardır: Boğaziçi bir özgürlükler adasıdır.

Bir yandan öğrenciler arasında her politik konu sansürsüzce tartışılır. Diğer yandan siyasetin üniversitelerde çok sert silahlı çatışmalara yol açtığı dönemlerde dahi kendini kutuplaşma ve silahlı ayrışmadan korumuş bir okuldur. Özgürlükçü ve demokratik bir ortamı vardır.

Elbette İstanbul Erkek ve Boğaziçi gibi Türkiye’nin seçkin liselerinin ve üniversitelerinin evrensel standartlar ile mukayese edildiğinde eksikleri ve problemleri yok değil.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum