GÜNDEM

Nagehan Alçı, marketlerdeki içki yasağını Süleyman Soylu ile konuştu

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen haftasonu yasaklarında marketlerde neden içki satışı yapılmadığı konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü.

Nagehan Alçı, marketlerdeki içki yasağını Süleyman Soylu ile konuştu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan haftasonu yasakları sırasında marketler açıkken, içki satışları yasaklandı. İçişleri Bakanlığı, tekel bayilerinin kapalı olması ve bu durumun haksız rekabete yol açmasının önüne geçilmek istendiğini gerekçe olarak gösteriyor. "Sosyal medyada da tartışmaların büyüdüğünü ve seküler kesimin de büyük tepki gösterdiğini görünce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu aradım" diyen Habertürk gaetesi yazarı Nagehan Alçı, Bakan Soylu ile görüşmesini bugünkü köşesinde okuyucularıyla paylaştı.

Alçı, Soylu'ya;

- "Sayın Bakan marketler açıkken içindeki içki bölümlerinin kapalı olmasına ne gerek var? Bu yeni bir tartışma ve lüzumsuz kutuplaşma başlatmaz mı? Neden böyle bir karar aldınız?"

- "...Restoran ve bar için haklısınız ama onlar zaten kapalı. İnsanlar evlerine içki alacaklar. Akşam yemeğinde sofrada içecekler. Evde sosyal mesafe mi olur?" 

- "Haksız rekabet bu salgın sürecinde birçok sektörde oldu. Bu mantıkla bakınca birçok işkolu dezavantajlı duruma düştü. Bu da haksız rekabet değil mi?" sorularını yöneltti.

Alçı, köşe yazısında Süleyman Soylu'nun sarf ettiği "Avrupa'da da içki satışında kısıtlamalar var" sözleri üzerine yazısının devamında Avrupa'daki yasaklara ilişkin de bilgi verdi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum