GÜNDEM

Nagehan Alçı: Kırmızının faturasını okullara kesmeyin!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Milli Eğitim Bakan'ı Ziya Selçuk'a da çağrıda bulundu. Alçı, ''Buradan Ziya Selçuk’a yalvarıyorum: Bırakın 2 gün kararını gözden geçirmeyi lütfen o 2 günü 5 güne çıkarın Sayın Bakan! İlkokul çocukları çok ciddi uyum sorunları yaşıyorlar'' diyerek isyan etti.

Nagehan Alçı: Kırmızının faturasını okullara kesmeyin!

Bugün kritik bir gün. Kabine toplanıyor ve son 2 haftanın değerlendirilmesi yapılacak. Habertürk yazarı Nagehan Alçı,  Milli Eğitim Bakan'ı Ziya Selçuk'a çağrıda bulundu. Alçı, ''Bugünkü toplantıda renkler ne olursa olsun, gelecek kuşaklarımızı kırmızının kuşatmasına izin vermeyelim… Kırmızıyı turuncuya turuncuyu sarıya ve maviye, tüm gelişmiş ülkelerin yaptığı gibi restoran ve kafelerden feragat ederek çevirelim, okullardan değil…'' dedi. 

İşte o yazı... 

Bugün çok kritik bir gün. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Kabine toplanacak ve 2 haftanın ardından bir değerlendirme yapılacak.

Acaba iller haritasında renkler nasıl değişecek? Bu değişiklik mevcut kararları nasıl etkileyecek?

Kapalı okul stratejisine en sert hatta tek başına itiraz etmiş gazeteci olarak 1 Mart'ta yapılan toplantının ardından ilan edilen kararları eleştirmiş, hem restoranları hem kafeleri hem okulları aynı anda açmanın çok hızlı ve yanlış olduğunu söylemiştim.Konuştuğum eğitimciler ve doktorlar da beni teyit etmişti.

Okulları açmak çok doğruydu ancak önce okulları açıp bir süre beklemek gerekirdi. Nitekim kademeli olarak restoranları ve kafeleri açmak sayı artışının sebepleri konusunda da doğru fikir verir ve olası bir kapanmanın nereden başlaması gerektiğini gösterir.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum