GÜNDEM

Nagehan Alçı: Kemal Öztürk virüsü aşıdan önce kapmış sanki

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, aynı gazetede köşe yazarlığı yapan Kemal Öztürk'ün koronavirüs olduğunu duyurması üzerine kendisine geçmiş oldun diyerek, "Kemal Öztürk virüsü aşıdan önce kapmış sanki" ifadelerini kullandı.

Nagehan Alçı: Kemal Öztürk virüsü aşıdan önce kapmış sanki

Kısa süre önce Covid-19 aşısı için gönüllü olan ve aşısını yaptıran Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, dünkü köşesinde Covid testinin pozitif çıktığını duyurdu. Yazısında bu durumun “aşının işe yaramadığı”, “aşı olunca hastalığa yakalandığı” yönünde spekülasyonlara neden olmaması için bu durumu açıkladığını söyelyen Öztürk'e aynı gazetede köşe yazarlığı yapan Nagehan Alçı'dan geçmiş olsun mesajı geldi. Alçı, "Kemal Öztürk virüsü aşıdan önce kapmış sanki" dedi:

Sevgili meslektaşım Kemal Öztürk’e çok geçmiş olsun. Denek olduğu bir süreçte Covid’e yakalandı.

Aşı ile ilgili kuşkular ve spekülasyonlar yetmezmiş gibi dün bu haberi aşı düşmanlığına malzeme yapmaya kalkanlar oldu.  Aşı işe yaramıyormuş!

Sevgili okurlar bu yalanlara itibar etmeyin… Kemal dün detaylı bir şekilde denek olmayı kabul ettiği süreçte hangi aşamada olduğunu yazdı.

Aşı (ki deney aşamasında placebo değil gerçek aşı denk gelmişse şayet) 2. Dozdan 14 gün sonra korumaya başlıyor. Halbuki Kemal Öztürk henüz ikinci dozu almamıştı. Yani aşının koruyucu etkisi altında olma ihtimali yok. Kaldı ki verdiği tarihler bende şüphe uyandırdı. 15 Aralık’ta test yaptırmış, 16’sında negatif çıkmış, bunun üzerine17’sinde ilk dozu almış, 20’sinde ise hafif ateş, baş ve kas ağrısı olmuş. 21’inde yeniden test yapılmış, 22’sinde pozitif çıkmış.

Bu tarihlere göre 15’inde negatif çıkmış olmasına rağmen o tarihte virüsü almış olma ihtimali yüksek. Nitekim virüsü aldığınız ilk 2-3 gün test yaptırmayın, sonuç doğru çıkmaz deniyor.

Kısacası Kemal büyük olasılıkla aşının ilk dozunu alırken zaten pozitifti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar