GÜNCEL

Nagehan Alçı: Kademeli açıp, kademeli kapamadığınız sürece faili bulamazsınız...

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, 'Maalesef tam da ‘böyle olmaması gerekir’ diye yazdığım ne varsa oldu' diyerek sitem etti. Alçı, açılma ve kapanmanın kademeli olmamasından dolayı vakaların arttığını belirtti. Alçı, 'Açılma ve kapanma kademeli olmayınca, bir de mevcut kurallara riayet edilmeyince olan bu ülkenin çocuklarına, ilkeli esnafına, iş arayan gencine oluyor' dedi.

Nagehan Alçı:  Kademeli açıp, kademeli kapamadığınız sürece faili bulamazsınız...

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, 'Maalesef tam da ‘böyle olmaması gerekir’ diye yazdığım ne varsa oldu' diyerek sitem etti. Alçı, açılma ve kapanmanın kademeli olmamasından dolayı vakaların arttığını belirten Alçı, 'Açılma ve kapanma kademeli olmayınca, bir de mevcut kurallara riayet edilmeyince olan bu ülkenin çocuklarına, ilkeli esnafına, iş arayan gencine oluyor' dedi. 

İşte o yazı...

Maalesef tam da ‘böyle olmaması gerekir’ diye yazdığım ne varsa oldu.

1 Mart'ta her yerin aynı anda açılması yanlıştı. Restoranlar, kafeler, spor salonları, okullar…

Böyle olunca kalabalıklar patladı, kurallara riayet eden işletmelerin yanında kapasitesini bırakın yüzde 50 doldurmayı yüzde 100’ün dahi üzerine çıkarmaya çalışanlar oldu, kısıtlamalar bir anda kalkınca toplu taşımada mesafe diye bir şey kalmadı.

Düğündü, nişandı, öğe yemeğiydi… Sanki pandemi tamamen bitmiş gibi davranıldı.

Hadi hafta içi gündüzü geçtim, hafta sonu kısıtlama günlerinde dahi birçok yerde kurallara riayet edilmedi, turistlere serbest denince araya isteyen herkes kaynadı. Eline işyerinden bir kağıt alan sokağa çıktı.

Sonunda vaka sayısı 60 bine dayandı.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum