GÜNDEM

Nagehan Alçı: İslami kesimde boyutlarını anlamakta zorlandığım seviyede bir iç savaş var

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Bülent Arınç ve Cemil Çiçek'in açıklamaları sonrasında başlayan tartışmalardan yola çıkarak "İslami kesimde boyutlarını anlamakta zorlandığım seviyede bir iç savaş var" dedi.

Nagehan Alçı: İslami kesimde boyutlarını anlamakta zorlandığım seviyede bir iç savaş var

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde "Bülent Arınç ve İslami kesim içi muharebe" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Bülent Arınç ve Cemil Çiçek'in son zamanlarda yaptıkları açıklamaları daha geriye götürerek önceden yaptıkları açıklamaları hatırlattı ve iki ismin söylemlerinin yakınlaştığını söyledi. Alçı, özellikle Cemil Çiçek'in "son dönemde açık ettiği tavrı daha da ilginç ve ezberlere ters" derken, "Özgürlükçü-demokrat çizgide yazarlar olarak bizler eskiden en çok Cemil Bey’e kızardık. İslamcı kalemlerin de yıldızı Sayın Çiçek ile barışmazdı... O zaman 'Kürdistan diye ayrı bir eyalet olmalı' gibi argümanları savunan ve Cemil Çiçek’e faşist demeye getiren kimi İslamcı ve seküler kalemler bugün kendisine nerdeyse ‘vatan haini’ muamelesi yapacaklar. İnanılmaz bir saf değişmesi var. Burada artık bir fikir kavgası yok. Bu başka bir şey" ifadelerini kullandı.

"Mesele en temelde geçen hafta bu köşede anlattığım AK Parti ve İslami kesim içindeki benim boyutlarını anlamakta zorlandığım iç savaştan kaynaklanıyor" diyen Alçı, şöyle devam etti:

Bugün artık her geçen an büyüyen bu iç savaşı ilk olarak 7 Mayıs 2017’de o zaman Milliyet gazetesindeki köşemde yazmıştım.

Yazımın başlığı ‘İslamcılar arası meydan muharebesi’ idi. Sosyal ve konvansiyonel medyada somut olarak gördüğüm ayrışmayı tarif etmiştim.

O dönem hem Ahmet Davutoğlu hem Ali Babacan AK Parti milletvekiliydi. Medyada da bu denli bir yarılma yoktu.

O yazıdan sonra zıt kutuplarda saydığım tüm taraflar bana kızmıştı. Hatırlattığım somut gerçekleri inkar etmişlerdi. Beni suçlamışlardı. Hepsi de benim iddialarıma karşı ‘Biz kardeşiz’ türküsü söylüyordu.

O zaman ‘Biz kardeşiz’ diyenler 2020 itibariyle birbirilerine en ağır hakaretleri artık açıktan ediyor.

İki yeni parti daha kuruldu. Ayrışma ve kavga iyice arttı. Hatta o zaman olmayan yeni iç savaş hatları oluştu.

İç savaş klasik konvansiyonel savaşlara göre her zaman daha gaddar ve daha acımasız. Her zaman daha hunhar. Hakikaten sebebi de anlaşılmaz şekilde taraflar birbirinden nefret ediyor.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar