GÜNCEL

Nagehan Alçı, İnsan Hakları Eylem Planı ile gidilmek istenilen yönün umut verici olduğunu söyledi!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, İnsan Hakları Eylem Planı ile gidilmek istenilen yönün umut verici olduğunu söyledi.

Nagehan Alçı, İnsan Hakları Eylem Planı ile gidilmek istenilen yönün umut verici olduğunu söyledi!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile yaptıkları canlı yayın programından izlenimlerini paylaştı. Alçı, yapılan canlı yayının zamanlama açısından çok önemli olduğunu söyledi. İnsan Hakları Eylem Planı’nın ana aktörü Abdulhamit Gül’e her türlü iddiayı ve tartışılan her başlığı detaylı olarak sorduklarını belirten Alçı, uzun zamandır Türk televizyonlarında bu kadar kapsamlı ve sert soruların sorulduğu bir programının olmadığını belirtti.

Nagehan Alçı, Abdülhamit Gül’ün çoğu kritik soruya ortalama cevaplar vererek, net cevaplamalardan kaçındığını ifade etti. Alçı, AİHM kararlarına bağlayıcılığın vurgulanması, hukukun üstünlüğüne vurgu yapılması bireyin hakkını koruyan devlet anlayışı gibi unsurların gidilmek istenilen yönü göstermesi bakımından umut verici olduğunu söyledi.

İşte o yazı... 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile pazartesi günü Habertürk TV’de 3 saate yakın yaptığımız canlı yayın zamanlama açısından çok önemliydi.

İnsan Hakları Eylem Planı geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

Çok kapsamlı ve çok özgürlükçü bir çerçeve çizen planın açıklandığı gün ben "John Locke, John Stuart Mill ve David Hume mezardan çıksa ancak bu kadar yazabilirdi. Dört dörtlük bir içerik ama mesele uygulamada” demiş ve “Bu planda ortaya konulanların onda biri bile gerçekleşse Türkiye ferahlar” diye yazmıştım.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar