GÜNCEL

Nagehan Alçı, Hrant Dink'in katledildiği günü böyle tanımladı: Bana yemin ettiren kara gün

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 14 yıl önce öldürülen Hrant Dink'i öyle bir yazıyla andı ki... Alçı, o günü kara gün diyerek tanımladı.

Nagehan Alçı, Hrant Dink'in katledildiği günü böyle tanımladı: Bana yemin ettiren kara gün

Hrant Dink ile katledilmeden aylar önce çarpıcı bir söyleşi yapan Nagehan Alçı, Dink'in öldürüldüğü günü kara gün ilan ettiğini ve hayatında birçok kararı o gün aldığını yazdı. 

İşte Alçı'nın Hrant Dink yazısı: 

Artık saymakta zorlanıyorum. 14 yıl olmuş… Tam 14 yıl önce yani 19 Ocak 2007’de AKŞAM Gazetesinde yazı işlerinin tam ortasındaki masamda çalışıyordum. Bir anda ortalık karıştı.

"Hrant Dink’i vurmuşlar!", "Hrant Dink ölmüş!" Editörler, yazı işleri müdürleri, sayfa sekreterleri… O an orada kim varsa bana döndü. "Nagehan nasıl olur? Ne yapsak? Hadi atla, git, bak neler oluyor…"

Gazetedeki arkadaşların akıllarına hemen benim gelmemin sebebi Dink ile ölümünden iki buçuk ay önce epey ses getiren, uzun bir röportaj yapmış olmamdı. Agos’taki odasında karşılıklı oturmuş, saatlerce konuşmuştuk. Duruşmalarda faşist saldırıların yaşandığı, gazete sayfalarında her gün linç edildiği, damgalandığı, asla olmadığı biri haline getirilmeye çalışıldığı sürecin tam ortasıydı. Ekim 2006…

Ben o dönem haftalık pazartesi röportajları yapan genç bir muhabirdim. Hrant Dink ile ilk kez karşılıklı oturmuştuk. Alçak gönüllüğünü ve sıcakkanlılığını hiç unutamam. Yıllardır tanışıyormuşum gibi hissettirmişti. Öyle aşina, öyle dost ve samimiydi… O çirkin ve maksatlı dava süreçlerinde tutuklanmaktan korkuyordu. Odasından çıkarken "Torunum daha çok küçük Nagehan, en çok ondan ayrı kalma düşüncesi ürpertiyor beni" demişti.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar