GÜNDEM

Nagehan Alçı: Heybeliada'daki hastane binası Diyanet'in değilmiş

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Heybeliada’daki sanatoryumun Diyanet’e devredildiğine ilişkin haberlerin peşine düştü. Alçı, araştırmasının sonunda söz konusu binanın Diyanet'in arazisi olmadığını söyleyerek haberleri yalanladı.

Nagehan Alçı: Heybeliada'daki hastane binası Diyanet'in değilmiş

Atatürk’ün emri ile kurulan Heybeliada’daki Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi ve 200 dönümlük arazisinin “İslami Eğitim Merkezi” kurulmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildiği iddia edildi. Gündeme gelen haberlerde hastanenin 2005 yılında Sağlık Banaknlığı tarafından kapatıldığı, Diyanet'e devredildiği iddiaları yer alırken muhalefet cephesinden de bu iddialara destek geldi. Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Heybeliada’daki sanatoryumun Diyanet’e devredildiğine ilişkin haberlerin peşine düştü. Alçı, araştırmasının sonunda söz konusu binanın Diyanet'in arazisi olmadığını söyleyerek haberleri yalanladı.

2005'TE KAPATILDI MI?

Heybeliada’da bir zamanlar özellikle verem hastaları için inşa edilen hastane yıllar içinde köhnemiş, köhnemiş, Sağlık Bakanlığının yeterince ‘kullanışlı’ bulmayıp bütçe ayırmaması nedeniyle 2005’te de kapanmıştı. O zamandan beri dünya güzeli bir konumda olan 200 dönümlük arazinin üzerindeki binalar çürüyor... Sonuçta 2005’te bu güzelim hastane bakımsızlıktan kapanmış ve terk edilmiş. 2005 ile 2018 arası tek bir kıpırtı ya da karar yok burası ile ilgili. O zaman medyada kimsenin ‘Neden bu muhteşem arazi ve üzerindeki hastane çürümeye terk edildi’ dememesi de çok ilginç.

SÖZ KONUSU HASTANE DİYANET'İN ARAZİSİNDE DEĞİL

2018’de devlet arazisi olan bu alanı devlet Milli Emlak’tan Diyanet’e devrediyor. Diyanet 2019’da ‘200 dönüm bize çok fazla’ deyip 140 dönümünü Milli Emlak’a iade ediyor. Günlerdir tartışılan, önünde balkon ve üzerinde yataklar olan hastane ana binasının bulunduğu bölüm böylece Diyanet’in elinden çıkmış oluyor. Yani günlerdir kıyamet kopan bina Diyanet arazisi değilmiş sevgili okurlar!

DİYANET ARAZİYİ GERİ VERMEYİ Mİ TEKLİF ETTİ?

Diyanet’in basın müşaviri Burak Orhan’a sordum…

'Diyanet’in bu arsayla ilgili belli bir projesi var mı? Söylendiği gibi bir eğitim merkezi mi kurulacak buraya?’

‘Hayır, bir proje yok. Söz olarak eğitim merkezi kurma fikri vardı, ancak son dönemde somutlaşmış bir şey yok, bir takvim de yok. Üstelik Sağlık Bakanlığı burayı pandemi hastanesi yapmak istiyoruz derse biz hemen devrederiz.’ dedi...

LAİKÇİ-İSLAMCI KUTUPLAŞMASI ARASINDA TOST OLDU

Giderek artan politik fanatizm hepimizi toptan bir atalete sürüklüyor. Her konu ülkeyi esir almış Laikçi-İslamcı kutuplaşması arasında tost olup meze ediliyor. Günlerdir tartışılan binanın olduğu arazi Diyanet’in arazisi bile değilmiş!

Haberin tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar