GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Nagehan Alçı günün yazarı

Nagehan Alçı objektif bir gerçekçilikle MHP’ye ve saldırgan, savaşçı söylemlerine dikkat çekerek herkesi, hepimizi uyarıyor

Nagehan Alçı günün yazarı

Nagehan Alçı’nın bugünkü HaberTürk’te “Ülkücüler neye hazır?” başlığı altında yayımlanan yazısını okumadıysanız, tavsiye ederim; okuyun.

*
Eğer son 25 yılın siyasi olaylarını hatırlayacak yaştaysanız, şöyle bir durun ve düşünün.
Alpaslan Türkeş’in vefatından sonra, yani Bahçeli’nin genel başkanlığı döneminde MHP’ye elini veren siyasi liderin kolunu da kaptırdığını göreceksiniz.

*
Bahçeli ile yürüyen veya onunla “Milliyetçilik” yarışına giren bütün liderler bitti…
Ama o hale yürümeye çalışıyor.

*

Bahçeli; böyle yaparak DSP’yi de ANAP’ı da DYP’yi de bitirdi, eritti, yok etti.
3 Kasın 2002 seçim sabahı “genel başkanlıktan ayrılıyorum” dedi…
Çiller ve Yılmaz ondan önce davranıp istifa ettiler genel başkanlıktan…
Ama…
Bahçeli istifa etmedi…
Yoluna devam etti.
Son günlerde Erdoğan’ı sürüklemeye çalışıyor peşinden.
*

Öylesine baştan çıkarıcı, öylesine tahrik edici, öylesine akıldan yoksun politik söylemler yapıyor ki…
Erdoğan ve iktidar partisi ondan daha da “Milliyetçi” davranmak zorunda hissediyor kendisini.
Erdoğan gibi rikkati kalp, 3.5 milyon Suriyeliyi aç kalmasınlar diye yıllardır Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin koruması altına alan bir siyasi lider bile Kuzey Iraklılar için “kaparız kapıları ekmeğe, suya muhtaç kalırlar” diyebildi…
*
*

Naçizane tavsiyem; Ak Parti yönetimi son 25 yılı gözden geçirsin.
Bahçeli’nin yok etti merkez sağ ve merkez liderlerin başına gelenlerin sebebini de müsebbibini de bir kez daha araştırsın.
Bahçeli’yi göreceklerdir.

*

Uzatmayayım.
Nagehan Alçı objektif bir gerçekçilikle MHP’ye ve saldırgan, savaşçı söylemlerine dikkat çekerek herkesi, hepimizi uyarıyor…
Ve…
Yazısıyla “günün Yazarı” seçilmeyi hak ediyor.

ÜLKÜCÜLER NEYE HAZIR?

BARZANİ’nin referandum sonuçları resmen açıklandı. Yüzde 92 oranında “Evet” bir sürpriz değil. Bu referanduma kendi kamuoyu baskısı nedeniyle gittiğini, içeride hem maddi olarak hem de siyaseten sıkışan bir Barzani’nin liderliğini korumak için böyle bir adım attığını günlerdir konuşuyor ve yazıyoruz.

Başından beri İsrail dışında tüm aktörlerin karşı çıktığı, özellikle o bölgeyi var eden Türkiye’nin itiraz ettiği bir şeyde ısrar etmek bence hataydı. Nitekim 3 gündür artan gerginlik zaten yeterince sıkıntılı olan bölgeyi daha da zor bir hale şimdiden soktu.

Türkiye kendi güvenlik kaygısıyla referandumda ısrar edilmesine karşı çıkmakta haklı. Bölge karışık, DEAŞ ile savaş sürüyor, Suriye paramparça, yeni bir kaos doğması ihtimali Ankara’yı elbette rahatsız ediyor.

Öte yandan MHP’nin söylemi bu kaygı üzerine kurulu değil. Başından beri sanki Irak’a girmek için yer arıyor. Devlet Bahçeli’nin “5 bin ülkücü Kerkük’e gitmek için hazır” açıklaması ne anlama geliyor? Neye hazır bu ülkücüler? Silahlanıp askerlik yapmaya mı? Şayet oraya askeri olarak girme kararı alınırsa (ki bence bu fevkalade yanlış olur) gidecek olan Mehmetçik. Ülkücüler hangi sıfatla, nereye gidecek?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar