GÜNDEM

Nagehan Alçı, gençler üzerinden provokasyon yapmaya çalışanlara isyan etti!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Boğaziçi eylemlerinde kurulan sergiyle ilgili tutuklu bulunan iki gencin hikayesini araştırarak, bu gençler üzerinden birilerinin kendi kavgalarını vermek isteyebilecek olmasına dikkat çekti.

Nagehan Alçı, gençler üzerinden provokasyon yapmaya çalışanlara isyan etti!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Boğaziçi olayları sürecinde kurulan sergideki açılan Kabe resmi nedeniyle hala tutuklu bulunan 2 gencin hikayelerini araştırarak köşesine taşıdı. Alçı, birilerinin gençler üzerinden görmek istedikleri hesaplara, bu gençlerin kurban edilmemesi gerektiğini ifade etti. Bu iki gencin, gençliğin getirdiği heyecan, toyluk ve romantik duygulara sahip oldukları belirten Alçı, onlara kızılabileceğini, yaptıklarının tamamen yanlış da bulunabileceğini fakat daha yolun başında damgalanmamaları gerektiğini vurguladı.


Nagehan Alçı, tutuklulukları devam eden, birinin Boğaziçi fizik bölümü öğrencisi, diğerinin de Boğaziçi’nde okurken İTÜ’ye geçen bu iki gencin, ne bir örgütle ne de bir siyasi partiyle bağlantılarının bulunmadığını, LGBT ve hiçbir kulüple de ilgilerinin olmadığını belirtti. Alçı, serginin bazı akademisyenlerin fikri olduğunu ve kulağa hoş gelen bu fikrin öğrencileri provoke edip, kendi kavgalarını öğrenciler üzerinden verenler olması halinde, bir dakika durulup durumun gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

İşte o yazı... 

Boğaziçi’nde açılan sergideki tartışmalı Kabe resmi nedeniyle halen tutuklu olan 2 kişi var.

Geçen gün bu 2 gençle Medyaport adlı sitede yapılmış bir röportaja rastladım. Selahattin ve Doğu adında 2 öğrenci…

"Aslında iyi insanlarız. Tanısanız bizi seversiniz" diyorlar. Bu sözleri bana çok dokundu. Gençlere bu kadar hoyrat davranan bir ülke olmamalıyız.

Gençliğin getirdiği heyecan, toyluk, romantizm... Hepsinin izleri var konuşmalarında.

Onlara kızabiliriz, tamamen yanlış da bulabiliriz ama daha yolun başında damgalamayalım.

Birilerinin gençler üzerinden görmek istedikleri hesaplar varsa, bu gençleri o hesaplara kurban etmeyelim...

Hikayelerini araştırdım.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum