GÜNCEL

Nagehan Alçı: Galatasaray meselesini YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile konuştum

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde, Galatasaray Üniversitesi’ndeki Fransız akademisyenlerde B2 düzeyinde Türkçe bilme şartı aranmasını yanlış bulması gerekçesiyle YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile yaptığı konuşmaları kaleme aldı.

Nagehan Alçı: Galatasaray meselesini YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile konuştum

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, geçtiğimiz günlerde Galatasaray Üniversitesi’ndeki Fransız akademisyenlerde B2 düzeyinde Türkçe bilme şartı aranması kararının bu köklü üniversiteyi öldüreceğini açıklamış ve bu kararın Türkiye'ye ciddi anlamda zarar vereceğini ifade etmişti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın kararı yeniden gözden geçirmesi gerektiğini  belirten Alçı, bugünkü yazısında  YÖK başkanı ile olan konuşmalarını aktardı. Alçı, 'Yekta Saraç ile yaptığımız uzun konuşmaya rağmen son yazımda ifade ettiğim görüşleri koruyorum' dedi.

İşte o yazı... 

Çarşamba günü bu köşede Galatasaray Üniversitesi’ndeki Fransız akademisyenlerde B2 düzeyinde Türkçe bilme şartı aranması kararının bu köklü üniversiteyi öldüreceğini, bu kararın esas Türkiye’ye zarar vereceğini yazmış ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın kararı yeniden gözden geçirmesi gerektiğini ifade etmiştim.

Fransa’da Macron hükümeti her geçen gün İslam düşmanı çizgisini kuvvetlendiriyor. Birbiri ardına çok tartışmalı yasalar çıkarıyor, düzenlemeler yapıyor.

Fransa’da yaşayan Müslümanlar, insan hakları örgütleri ve demokrat çevreler Macron’a karşı ayakta.

Böyle bir iklimde Fransa Hükümeti Fransa’daki üniversitelere ve ortaöğretim kurumlarına gönderilen Türkçe okutmanlarından ve din görevlilerinden B2 düzeyinde Fransızca istemeye ve bunu sağlayamayanlara vize vermemeye başladı.

Bu son derece yanlış, maksatlı ve iki ülke ilişkilerini zedeleyecek bir karar.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar