GÜNCEL

Nagehan Alçı: Ermeni kardeşlerimizin acılarını en iyi biz Türkler anlayabiliriz...

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı bugünkü köşesinde, 'Ermeni kardeşlerimizin acılarını en iyi biz Türkler anlayabiliriz...' bailıklı dikkat çeken bir yazı yayınladı. Alçı, 'Biz Türkler de Balkanlardan ve Kafkaslardan Anadolu’ya zorunlu sürgün yaşarken korkunç acılar çektik. Binlerce Türk katledildi.Yerinden yurdundan edilmenin nasıl bir şey olduğunu, Ermenilerin yaşadıklarını en iyi biz Türkler anlamalıyız' dedi.

Nagehan Alçı: Ermeni kardeşlerimizin acılarını en iyi biz Türkler anlayabiliriz...

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı bugünkü köşesinde, 'Ermeni kardeşlerimizin acılarını en iyi biz Türkler anlayabiliriz...' başlıklı dikkat çeken bir yazı yayınladı. Alçı, 'Biz Türkler de Balkanlardan ve Kafkaslardan Anadolu’ya zorunlu sürgün yaşarken korkunç acılar çektik. Binlerce Türk katledildi.Yerinden yurdundan edilmenin nasıl bir şey olduğunu, Ermenilerin yaşadıklarını en iyi biz Türkler anlamalıyız' dedi.

 Habertürk yazarı köşesinden yayınladığı yazıda, 'Gazeteciler, din adamları, sanatçılar, iş insanları… Binlerce Ermeni yurttaşımızın ailelerinden koparılarak yollara sürülmesi birçoğunun yolda katledilmesi biz Türk milletinin omuzuna yüklenecek bir suç değildir.Bu sorumluluk dönemin İttihatçı hükümetine aittir. İttihatçılar bana göre de bir insanlık suçu işlemiştir' ifadelerini kullandı. 

İşte o yazı... 

İstanbul’un bence en güzel noktalarından biridir.

Gümüşsuyu’ndan aşağı doğru inerken sağ kolda bütün ihtişamıyla yer alan tarihi Azaryan Apartmanı…

Ne zaman önünden geçsem bu bina bana kendimi buruk, kırık, mahçup bir tarih yolculuğuna çıkmış gibi hissettirir.

Büyük bir acı bir aileyi buradan, İstanbul’un kalbinden, Romanya’ya, oradan New York’un en zengin mahallelerine götürmüştür.

Durun, bilmeyenler ya da unutanlar için biraz anlatayım…

Siyasetin bu sert, bu agresif ortamından bir süreliğine sıyrılalım.

‘İnsan’ı hatırlayalım. Hepimizin ortak paydası olan ‘insan’ı…

Yıl 1915.

Talat Paşa’nın kara kaplı defterinin üçüncü bölümünde yer alan, bizzat kendisi tarafından yazılan bilgilere göre 24 Nisan’dan itibaren tehcir edilen Ermeni sayısı 924.158 kişiydi.

Yani 1 milyondan sadece 75.842 kişi daha azdı.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar