GÜNDEM

Nagehan Alçı: Doğalgaz ve petrol ithal etmeyen Türkiye hedefine inanıyorum

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, doğalgaz ve petrol ithal etmeyen bir Türkiye'nin, cari açık problemini tamamen çözeceğini ve milli gelirin kişi başı 20 bin doları yakalayacağını yazdı.

Nagehan Alçı: Doğalgaz ve petrol ithal etmeyen Türkiye hedefine inanıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 320 milyar metreküp doğalgaz keşfedildiğine dair yaptığı açıklamanın ardından Türkiye ve dünyadan konu ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

Habertürk yazarı Nagehan Alçı da bugün kaleme aldığı yazısında keşfedilen doğalgaz rezervini hatırlatarak yapılan işin önemine değindi.

Keşfedilen rezervle ilgili görüştüğü yetkililerin Reuters Haber Ajansı'nda çıkan 800 milyar metreküp rakamını yalanlamadıklarını ifade eden Alçı, diğer kuyuların da açılması ile yeni rakamların açıklanacağını söyledi.

Türkiye’nin senelerdir verdiği emek ve gayretin mahsullerini almaya başladığını belirten Alçı, "Bu başarı hepimizi birleştirmeli. Ülkesini seven herkes mutlu olmalı. Türkiye’nin tamamını zenginleştirecek böyle bir keşif kimi mutsuz edebilir ki Doğalgaz ve petrol kaynağı bulundu diye üzülmek ancak çok derin bir patolojinin ürünü olabilir diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Alçı, doğalgaz ve petrol ithal etmeyen bir Türkiye'nin, cari açık problemini tamamen çözeceğini, milli gelirin de 20 bin doları yakalayacağının altını çizerek sözlerini şu şekilde sürdürdü "Böyle bir gelişme bütün siyasi partileri heyecanlandırmalı. Çeşitli sebeplerle Berat Albayrak’a kızıyor olabilirsiniz ama bu enerji atılımı ile ilgili inanılmaz gayret gösterdiğini ve başarılı olduğunu inkar edebilir misiniz?"

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar