GÜNDEM

Nagehan Alçı, Dilipak’ın Berat Albayrak’a takıntısını yazdı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "Dilipak kafayı Erdoğan Ailesi’nin kimi mensuplarına takmış durumda" dedi.

Nagehan Alçı, Dilipak’ın Berat Albayrak’a takıntısını yazdı

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde "KADEM’in destansı direnişi ve Dilipak olayı" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Alçı, KADEM'i İstanbul Sözleşmesi konusundaki duruşu nedeniyle tebrik ederken, Abdurrahman Dilipak'ı tutumu nedeniyle eleştirdi. Alçı, "Dilipak kafayı Erdoğan Ailesi’nin kimi mensuplarına takmış durumda" dedi:

KADEM’in sözleşmeye destek çıkışını gururla ve duygulanarak izledim... Bu metne ve duruşa beni hiç şaşırtmayan karşı çıkışlar var maalesef...

YUSUF KAPLAN'A ELEŞTİRİ

Mesela İslamcılık kılıfı altında erkekçilik yapan ve “Kadın şiddet görse de haddini bilmeli, susup oturmalı ve kocasına itaat etmeli” düşüncesindeki bir Yeni Şafak yazarı “KADEM de yerini bilmeli” demiş. Nasıl küstah, nasıl faşizan bir dil bu?

DİLİPAK'IN ALBAYRAK'A TAKINTISI

Dediğim gibi bence bu işin sırrı ‘AKP’nin papatyaları’ sözünde gizli. Dilipak kafayı Erdoğan Ailesi’nin kimi mensuplarına takmış durumda gözüküyor. Buna dair başka örnekler de var…

Bakın aynı Dilipak biliyorsunuz Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 2018’deki McKinsey hamlesinde de ortalığı ayağa kaldırmış ve maalesef başarıya ulaşarak bana göre Türkiye’ye zarar vermişti.

Berat Albayrak’ın McKinsey açılımı Türkiye ekonomisi için sonuna kadar doğru bir adımdı. Maalesef bugün iktisadi ve mali durumdan şikayet eden kimi iktisatçılar da muhtemelen Berat Albayrak takıntısı yüzünden bu rasyonel finansal hamleye yeterince destek vermediler.

Türkiye olarak bizim tüm yabancı yatırımcılara karşı özgüvenimizi gösterecekti McKinsey anlaşması. Bizim dışa açık ve şeffaf bir piyasa ekonomisi olma irademizi gösteriyordu. MHP lideri Devlet Bahçeli de bu açılıma tam destek veriyordu.

Fakat bir anda yine bu İstanbul Sözleşmesi’ne militanca saldıran çevreler ve en başta da Dilipak Mckinsey anlaşması ihtimaline karşı çok sert taarruza geçtiler.

PELİKAN KONUSUNU YAZILARINDA SIK SIK GÜNDEME GETİRDİ

‘Türkiye emperyalizme teslim ediliyor’ yaygaralarıyla muhafazakar kitleleri adeta gaza getirdiler. Türlü paranoyalar ve delice komplo teorileriyle öyle bir saçma ortam yaratıldı ki bu süreç sonunda hükümet McKinsey anlaşmasından vazgeçti.

Dilipak için o dönem ‘Adam kazandı’ yorumları yapılmıştı. Evet belki ortalığı ayağa kaldırarak Dilipak o gün için kazandı ama Türkiye kaybetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın McKinsey projesi yabancı yatırımcılara güven vermek bakımından bu ülkeye çok faydalı olacaktı.

Aynı Dilipak sonrasında da yine Berat Albayrak ile Sabah gazetesi yazarları arasında bağlantı kurarak ‘Pelikan örgütü’ laflarını yazılarında sık sık geçirdi. Yukarıdaki yorumlarımı da tüm bu bilgileri üst üste koyarak yapıyorum.

Bir medya grubunu ve o grubun mensuplarını kimi siyasetçileri de işin içine katıp kriminalize ederek ve çeşitli sıfatlar takarak bir suç örgütü gibi göstermek demokrasiye ve hukuk devleti anlayışına uygun değil.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum