GÜNDEM

Nagehan Alçı: Danıştay'ın andımız kararı ne anlama geliyor?

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, son günlerde gündemden düşmeyen 'andımız' tartışmalarını konusunda Danıştayın aldığı kararın ne anlama geldiğini ifade eden bir yazı kaleme aldı.

Nagehan Alçı: Danıştay'ın andımız kararı ne anlama geliyor?

Türkiye’de 2018 yılında temyiz mahkemesinden dönen ve yeniden okutulmaya başlanan andımız, Danıştay’ın kararı ile yeniden kaldırıldı. Danıştay’ın öğrenci andı kararının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor.Konuyu köşesine taşıyan Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, ''O çağ koşulları içinde bazı şeyler yapılmış olabilir ama 2021’de hala bu ant metnini savunmak çağdışı bir tavırdır bana göre'' diyerek karara karşı çıkanlara sitem etti. 

İşte o yazı... 

Okullarda okutulan ant ile ilgili ne düşündüğümü daha önce yazmıştım. Buraya linki koyuyorum. Beni ve dünya görüşümü bilenler zaten tahmin ederler.

Ben bir Türk’üm ve Reşit Galip’in bu metnini ilkokul 1’den itibaren bağıra bağıra okudum. Hiç de kimlik karmaşası yaşamadım çünkü benim ailem Türk kimliğine bağlı bir aileydi.

Fakat 85 milyonluk bugünkü toplumumuzda bilimsel araştırmalara göre en az 15 milyon kimi akademisyenlere göre ise en az 20 milyon yurttaşımız kendi kimliğini Türk olarak görmüyor. Kendini Türk hissetmiyor.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum