GÜNDEM

Nagehan Alçı 'çok tuhaf ve esrarengiz' dediği dünü yazdı!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Osman Kavala davası ve sonrasında yaşananların anormal bir manzara oluşturduğunu belirtti. Alçı karar sonrası devlette kritik konumda tanıdığı kim varsa aradığını bu kişilerin tek bir noktada birleştiğini söyledi:Herkes şaşkın, mutsuz ve rahatsız...

Nagehan Alçı 'çok tuhaf ve esrarengiz' dediği dünü yazdı!

Dün herkesin gözü kulağı mahkemeden gelecek kararda idi... Ve beklenen karar geldi Osman Kavala için tahliye kararı verildi ama sonrasında yaşananlar herkesi şaşkına çevirdi. Habertürk yazarı Nagehan Alçı da Kavala için verilen beraat kararını çok doğru bulduğunu ifade etti.

Alçı, duruşma salonunda yaşananları anlattığı yazısında devlette kritik konum sahibi isimlerin de verilen karar için tek noktada uzlaştığını belirtti ve şu cümlelerle noktaları yazısını:
Eğer komplolara inansaydım bu yaşananların Türkiye’yi özellikle bir yere sürüklemek için yapılmış korkutucu bir operasyon olduğunu düşünürdüm. Öylesine hayatın olağan akışına aykırı, Türkiye’yi zora sokacak, telafisi zor bu gelişmelerin…

Çok tuhaf ve esrarengiz bir gün: 18 Şubat 2020

Saatlerdir aynı yazıya tekrar tekrar başlıyorum. Önce Osman Kavala ve Kavala ile birlikte yargılanan 8 sanık için beraat kararı verilmesi üzerine “Doğru karar budur, tam da dün yazdığım gibi” derken, Kavala cezaevinden çıkış işlemlerini tamamlamış, bir arabaya bindirilmiş evine doğru yola çıkarken, hakkında yeni bir gözaltı kararı verildi!

840 günün ardından bugün evine gidecekken şimdi de Vatan Emniyet nezarethanesinde ifade veriyor.

Tüm bunlar çok anormal bir manzara oluşturuyor sevgili okurlarım!

Kavala’ya beraat verilmesini ben çok doğru buluyorum ama önceki duruşmalardaki havanın aksine mahkeme heyeti bir anda son duruşmada kimsenin savunmasını da almadan beraat vermeye yöneliyor!!

Duruşmada yaşananlar ve salondaki hava için kiminle konuşsam hemfikir. Ortamın gerginliği, hakimin bir ara seyircileri dışarı çıkarmaya kalkması, kimsenin salonu terk etmemesi… Kısacası son derece ters ve sonunda beraat kararı geleceği hissinin tam tersini uyandıran bir havada görüldü dava. Sanıklar ve sanık avukatları dahil herkes şok oldu.

Yine hakimler ile avukatlar birbirine girdi, düne kadar Kavala’nın tüm tahliye taleplerini reddeden aynı mahkeme heyeti pat diye beraat kararlarını okudu.

Hatta Can Dündarların yakalama kararı da kaldırıldı!! Nasıl oldu böyle bir dönüşüm?

Peki bu anormal durum burada bitti mi? Hayır! Beklenmedik beraatlerin hemen ardından Osman Kavala bu sefer de 15 Temmuz askeri darbe teşebbüsünün içinde olmaktan gözaltına alındı. Çıkmasıyla girmesi bir oldu.

Hakkında beraat kararı verilen bir isim tahliye edildiği gün nasıl olur da apar topar, yeniden ve başka bir soruşturma gerekçesiyle gözaltına alınabilir?
Bu, “Kavala’yı ne pahasına olursa olsun salıvermeyeceğiz’” mantığından başka bir anlama gelir mi?
Bakın bu gece oturdum, devlette kritik konum sahibi olarak yakın tanıdığım herkesi aradım. Kimi güvercin, kimi şahin olan bu yetkililerin tamamı tek noktada uzlaşıyordu: Böyle bir yargı düzeni ve adalet sistemi olmaz, olamaz! Herkes şaşkın. Herkes mutsuz ve rahatsız. Devletin içinde, Kavala’dan hiç hoşlanmayalar dahil hepsi bu tabloyu tuhaf buluyor.
Gezi davasında hapis kararları çıksa yanlış ama en azından tutarlı olurdu. Böyle bir şey olabilir mi?

Bütün dünyanın izlediği bir davanın beraatle sonuçlandığı gün Kavala’ya adeta bir rehinmiş gibi yeni bir gözaltı kararı çıkarılabilir mi?

Eğer komplolara inansaydım bu yaşananların Türkiye’yi özellikle bir yere sürüklemek için yapılmış korkutucu bir operasyon olduğunu düşünürdüm.

Öylesine hayatın olağan akışına aykırı, Türkiye’yi zora sokacak, telafisi zor bu gelişmelerin…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar