GÜNDEM

Nagehan Alçı, CHP'deki taciz skandalının mağduru ile görüştü

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, CHP Ümraniye Gençlik Kollarında yaşanan taciz skandalında adı geçen mağdur D.A ile görüştü.

Nagehan Alçı, CHP'deki taciz skandalının mağduru ile görüştü

G.Ö.A. parti üyesi D.A.'ya cinsel tacizde bulundu. Taciz mağduru kadının ise 7 arkadaşıyla birlikte cinsel saldırı olayını gerekçe göstererek, partiden istifa ettiği belirtildi. D.A.'nın şikayeti üzerine olay ile ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. CHP'li G.Ö.A. hakkındaki soruşturma devam ediyor. Öte yandan D.A.'ya cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen G.Ö.A.'nın ise Kartal Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nde çalıştığı haberlee yansıdı. Konuyu bugünkü köşesine taşıyan Nagehan Alçı, tacize uğrayan D.A ile görüştü. O görüşmeyi anlatan Alçı, tacizci ismin Kartal belediyesinde çalışmaya devam ediyor olmasına tepki gösterdi: 

Peki Ümraniye’de ne oldu? Orada da mağdur edildiği söylenen bir kadın var. O kadına ulaştım ve iddiaların detaylarını sordum. Karşıma henüz 20 yaşında gencecik biri çıktı. D.A. isminin yazılmasını istemiyor. Üniversite öğrencisi siyasete heves etmiş pırıl pırıl bir insan. Uzun uzun konuştuk. Mart 2020’de CHP Ümraniye Gençlik Kollarında yöneticilik yapan 27 yaşında bir kişinin ağır fiziksel tacizine uğradığını söyledi. 3 ay susmuş. Bu arada partinin ilçe yönetiminde konuşmaması yönünde baskı altına alındığını anlattı. "Sen kızsın, ismin kötüye çıkar, kapat konuyu, zaten kimse sana inanmaz" demişler.

"CANAN HANIM'A HAKSIZLIK YAPILIYOR"

Ancak ilçe yönetiminden erkekler pişkince olayı örtbas etmeye çalışırlarken konudan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu haberdar olmuş ve mağdur olan genç kadını olaydan bir hafta sonra aramış. "Canan Hanım’a haksızlık yapılıyor, benim olayımda duyar duymaz müdahale etti, o kişiyi görevinden uzaklaştırdı" dedi. Konu burada da kalmamış, D.A. yargıya başvurmuş, dava açılmış süreç devam ediyormuş. Ancak bu arada ciddi psikolojik sorunlar yaşamış. "Partide gençlik kollarına devam ediyor musun" diye sordum... "Hayır 2 yıldır çalışıyordum, yaşadığım travma yüzünden ayrıldım" dedi. Mahkemeye başvurmuş ancak yaşadıklarından babası ve abisinin haberi yok, yalnızca annesi biliyormuş.

"Biz Erzurumluyuz, babam ve abim duyarsa iş çok daha vahim hale gelir. O nedenle mahkeme sürecinde kağıtlar eve gelmesin diye ikamet adresimi değiştirdim, büyük zorluklar altında hakkımı aramaya ve bu kişinin suçunun cezasını çekmesi için mücadele etmeye devam ediyorum" dedi.

TACİZCİ İSİM KARTAL BELEDİYESİNDE ÖZEL KALEM OLMUŞ

Ancak konu mahkemeye intikal etmiş olmasına, Kaftancıoğlu’nun söz konusu şahsı Ümraniye Gençlik Kollarından uzaklaştırmasına rağmen bu kişi hala CHP’li Kartal Belediyesi özel kalemde çalışmaya devam ediyor! Buradan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e soruyorum hatta haykırıyorum... Ümraniye Gençlik Kollarında bir kadını taciz ettiği gerekçesi ile yargılanan ve bizzat İstanbul İl Başkanınız Canan Hanım tarafından görevden alınan bir isim neden özel kaleminizde çalışmaya devam ediyor? Gökhan Bey, 20 yaşında gencecik bir kadına defalarca sarkıntılık ettiği suçlaması ile yargılanan birini nasıl oluyor da hala yanınızda tutabiliyorsunuz?

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar