GÜNDEM

Nagehan Alçı, CHP'deki taciz skandalına isyan etti! Yargı da CHP de olay basına yansıdıktan sonra harekete geçti

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, CHP'nin Ümraniye örgütünde yaşanan taciz skandalına ilişkin hem yargının hem de CHP'li belediyenin, olayın basına yansımasının ardından harekete geçmesine tepki gösterdi.

Nagehan Alçı, CHP'deki taciz skandalına isyan etti! Yargı da CHP de olay basına yansıdıktan sonra harekete geçti

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, CHP'nin Ümraniye örgütünde yaşanan taciz skandalına ilişkin  kaleme aldığı ilk yazıdan bu güne yaşananları okuyucularıyla paylaştı. Alçı, tacizci ismin bu iddialar sonrasında Ümraniye'den Kartal Belediyesi'ne transfer edilmesi olayına ilişkin Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'i aradığını fakat telefonlarının açılmadığını söyledi. Alçı, olayın basına yansıması üzerine 5 aydır bekleyen şikayetin bir günde işleme alınıp, iddianame yazıldığı ve aynı gün dava açıldığını; tavizci isminse olayların ardından görevlendirildiği Kartla Belediyesi'ndeki işine son verildiğini yazdı. Alçı, "Siyasette, yargıda, medyada kadına şiddet ve tacize yönelik ne zaman gerçek bir hassasiyet oluşacak? Bizdeki MeToo Hareketi ne zaman uyanacak?" diye sordu:

APAR TOPAR GÖREVDEN ALINDI

Taciz iddialarına ve devam eden soruşturmaya rağmen söz konusu ismin CHP’li bir belediyede çalışıyor olması bomba etkisi yaratınca dün art arda çok önemli iki gelişme yaşandı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel bir açıklama yapmadı ama Çarşamba günkü yazım üzerine söz konusu kişiyi, hakkında ‘yazılı ve görsel basına konu olan haberler’ dolayısıyla görevden aldı. Tabii görevden alma gerekçesi içinde yargıdaki soruşturmadan hiç bahsedilmemesi tam bir garabet. Ama en azından bu şahıs alındı ve parti içinde de bir soruşturma nihayet başlatıldı.


5 AY BEKLEYİP 1 GÜNDE DAVAYI AÇTILAR

Dün başka bir gelişme daha oldu.

D.A.’nın temmuzda savcılığa yaptığı ve 5 aydır bekleyen şikayet işleme alındı. Bir günde iddianame hazırlandı ve dava açıldı.

Bunlar çok güzel. Nihayet mağdur edilen bir kadın sesini duyurabildi.

Ancak bu ülkede her şey illa böyle zorlayarak, ittirerek mi çözülecek?

Siyasette, yargıda, medyada kadına şiddet ve tacize yönelik ne zaman gerçek bir hassasiyet oluşacak?

Bizdeki MeToo Hareketi ne zaman uyanacak?

CHP’nin içinde bu taciz meselesi marttan beri biliniyor. Buna rağmen tacizci olduğu iddia edilen kişi ödüllendiriliyor, mağdur cezalandırılıyor. Konu kamuoyuna intikal etmese bu böyle devam edecek.

Savcılık farklı mı? Onların elinde de bu şikayet dilekçesi 5 aydır duruyor. 5 aydır 20 yaşında bir genç kadın tacize uğradığını anlatmak ve bunun hesabını hukuk içinde sormak için bekliyor. Ancak ne yargı ne de mensubu olduğu ve emek verdiği CHP konu gündem olana kadar iddialarına yönelik bir inceleme başlatıyor.

Gördüğünüz gibi kadına bakış sorununun tek bir adresi ve tek bir siyasi görüşü yok sevgili okurlar. Sağı, solu, ortası, yanı fark etmiyor. Maalesef bu ülkenin erkeklerinin büyük çoğunluğunun zihniyeti problemin ta kendisi.

Bu gerçek değişmedikçe Türkiye’nin kadın meselesi biter mi?

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum