GÜNDEM

Nagehan Alçı: Canan Kaftancıoğlu'nun Dayanışma Ağı ve o toplantıda gördüğüm bir tehlike...

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, geçtiğimiz hafta CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına tepki göstermek ve bir dayanışma ağı kurmak için düzenlediği toplantıya katılarak izlenimlerini aktardı ve Kaftancıoğlu’nun kullandığı sert siyasi dili eleştirdi.

Nagehan Alçı: Canan Kaftancıoğlu'nun Dayanışma Ağı ve o toplantıda gördüğüm bir tehlike...

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, geçtiğimiz hafta CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına tepki göstermek ve bir dayanışma ağı kurmak için düzenlediği toplantıya katılarak izlenimlerini aktardı. Alçı, o toplantıda Kaftancığolu tarafından açıklanan ‘’CHP İstanbul Sözleşmesi Dayanışma Ağı’’nın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına tepki olarak kurulduğunu söyledi.

Nagehan Alçı, İstanbul Sözleşmesi’nin kadına karşı şiddetin bu kadar ciddi bir problem olduğu ülkemizde önemli bir çatı vazifesinin olduğunu ve çekilme kararının her açıdan çok yanlış olduğunu belirtti. İstanbul Sözleşmesi’nin açtığı yoldan kadınların elde ettiği kazanımların kaybolmaması için hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm kadınların her türlü mücadeleyi vermesi gerektiğini vurgulayan Alçı, Kaftancıoğlu’nun kullandığı sert siyasi dili doğru bulmadığını söyledi. Alçı, sık sık ‘’Tek Adam’’ diyerek Cumhurbaşkanını ve iktidarı hedef almanın İstanbul Sözleşmesi’ni belli bir kesimin meselesi haline getireceğini, hâlbuki araştırma sonuçlarının, siyasi görüşü ne olursa olsun kadınların büyük çoğunluğunun İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıktığını gösterdiğini ifade etti.

İşte o yazı... 

Geçtiğimiz Perşembe günü CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Hilton Otel’de bir toplantı düzenledi.

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına tepki göstermek ve bir dayanışma ağı kurmak için düzenlenen toplantıda ben de vardım.

Canan Hanım kendilerinin yaptırdığı bir araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

Bu araştırmaya göre,

"Kadınlar Türkiye’de en çok hangi sorunla karşılaşmaktadır?" sorusuna yüzde 89,5 şiddet, yüzde 84 taciz, yüzde 72 aile baskısı diyen,

Yüzde 66 oranında kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olmadığına inanan,

"Cumhurbaşkanı olsanız hangi soruna yönelik çalışırdınız" deyince yüzde 80 şiddet, yüzde 53 taciz diyen,

"Ailenizde veya çevrenizde herhangi bir kadına şiddet vakası ile karşılaştınız mı?" sorusuna yüzde 73,3’ün "Evet" cevabı verdiği kadınların yaşadığı bir şehir İstanbul.

Maalesef yalnızca İstanbul’da değil, hangi şehirde bu sorular sorulsa benzer yanıtlar çıkacaktır.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar