GÜNCEL

Nagehan Alçı: Boğaziçi'nde yüksek lisans ve doktora yapmış Melih Bulu küçümsenmek ve dışlanmak istiyor.

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Boğaziçi Üniversitesi'nin geleneğindeki değişimlere dikkat çekerken, Prof. Dr. Melih Bulu üzerinden Boğaziçili kimliğine yönelik değişimlere ve yeni geliştirilen formüllere açıklık getirdi.

Nagehan Alçı: Boğaziçi'nde yüksek lisans ve doktora yapmış Melih Bulu küçümsenmek ve dışlanmak istiyor.

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Boğaziçi Üniversitesi olaylarının fazla uzaması ve durumun ülkede bir protesto dalgasına, sert polis müdahalesine dönüşmeden itidalin galip gelmesini temenni ederek başladığı bugünkü yazısında, Boğaziçi Üniversitesi'nin geleneğinde bu tür sokak hareketlerinin yeri olmadığını hatta 68 ve 78’lerde dahi bu okulda bu gibi olayların hiç yaşanmadığını, şiddetin sıradanlaştığı o dönemlerde bile Boğaziçi’nde uygar ve demokratik bir tartışma ortamının var olduğunu belirtti. 

Nagehan Alçı, yazısının devamında Boğaziçi Üniversitesi akdemiyasının rektör atamasına yönelik tutumuna değinirken, Prof. Dr. Melih Bulu'yu dışlamak için Boğaziçili kimliğine çeşitli formüller getirildiğine dikkat çekti. Alçı yazısında son olarak, Boğaziçi Üniversitesi akdemisyasının lisansüstü eğitime olan yaklaşımı ile üretilen yüksek lisans ve doktora tezlerine dair intial iddiaları arasındaki gözden kaçan boyutu açıkladı.

İşte o yazı... 

Boğaziçi eylemleri ve gerilim maalesef devam ediyor. Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi bu gerilim.

Olaylar nereye gidiyor? Ülke yeni bir protesto dalgası ve buna yönelik sert polis müdahalesi sarmalında hırpalanıp duracak mı?

Umarım böyle olmaz, dilerim itidal galip gelir sevgili okurlarım… Gelmezse bu hepimize çok büyük zarar verir.

Bu tür sokak hareketleri Türkiye’de belki her köklü üniversitenin geleneğinde vardır ama Boğaziçi geleneğinde ve kültüründe yok.

68 ve 78’lerde dahi bu okulda böyle olaylar yaşanmadı. Şiddetin sıradanlaştığı o dönemlerde bile Boğaziçi’nde uygar ve demokratik bir tartışma ortamı vardı.

Benim okuduğum 1996-2001 arası 28 Şubat askeri darbe konjonktürüydü.

Her üniversitede şiddet olayları meydana gelirken ve başörtüsü yasakları uygulanırken bizim üniversitede bunlar hiç olmadı.

 Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar