GÜNDEM

Nagehan Alçı Bilim Kurulu üyelerine seslendi: Artık Sayın Selçuk'u durdurmayın!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerine seslenerek okulların açılmasına ve öğretmenlerin aşılanmasına öncelik verilmesini istedi. Alçı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Bilim kurulu tarafından durdurulmasına da sitem etti.

Nagehan Alçı Bilim Kurulu üyelerine seslendi: Artık Sayın Selçuk'u durdurmayın!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı bugünkü köşe yazısında Koronavirüs Bilim Kurulu'na seslendi. Alçı, Bilim Kurulu üyelerinin okulların açılması ve öğretmenlerin aşılanmasını öncelik vermediklerini belirterek sitem etti. İki hafta sonra yaşanılan sürecin birinci yılını tamamlayacağını ifade eden Alçı, çocukların bu süre içinde okulun dışında her yerde bulunduğunu söyledi. Çocukların sıkışık marketlerde, kalabalık AVM'lerde, dip dibe pazarlarda gezmesine yasak konulmayarak okulların riskli kabul edilmesine isyan etti. 

İşte o yazı... 

Bugün kritik bir gün sevgili okurlar. Çok kritik bir gün…

Zira bugün Bilim Kurulu toplanıyor. Toplantı bitiminde Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca açıklama yapacak.

"İyi de ne var bunda? Bilim Kurulu toplantıları hayatımızın bir rutini haline geldi zaten" diyeceksiniz ama bugünkü toplantının önemi öncekilerden farklı. Bugün bu ülkenin gelecek kuşaklarını yakından ilgilendiren sonuçlar açıklanacak.

Toplantıdan öğretmenlerin aşılanması ile ilgili net bir tarih çıkacak.

Bakalım, Bilim Kurulu "Okullar beklese de olur, özel güvenlik, bilumum bakanlıklar, kritik görevdeki kişiler öğretmenlerden önce aşılansın, demeye devam mı edecek yoksa Sayın Bakan Ziya Selçuk’un da isteği göz önüne alınarak çocukların bir an önce okullara kavuşması bir öncelik haline getirilip öğretmenler bulundukları 2. grubun 7. sırasından yukarıya mı kaydırılacak, göreceğiz…

Şayet Bilim Kurulu'nun çoğunluğu, Kurul Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan gibi düşünüyorsa yandık. Sayın İlhan’dan bu köşede daha önce de bahsetmiş ve "Okulların açılması mart ayının ortasından itibaren yeniden değerlendirilmeli" sözlerine isyan etmiştim.

 Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum