GÜNDEM

Nagehan Alçı AK parti kongresinden izlenimlerini aktardı!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, dün düzenlenen AK Parti Genel Kongresi’nden izlenimlerini okuyucularla paylaşarak, açıklanan parti yönetim listesinin verdiği mesajı analiz etti.

Nagehan Alçı AK parti kongresinden izlenimlerini aktardı!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, dün düzenlenen AK Parti Genel Kongresi’nden izlenimlerini okuyucularla paylaştı. Alçı, kongredeki atmosferin geçmişteki kongreler gibi aynı profesyonellikte ve heyecanlı olduğunu belirti. Tribünlerde bulunan katılımcıların sosyal mesafeye ve slogan atan gençlerin maske kullanımına dikkat etmediğini söyleyen Alçı, iktidar partisinin son dönemlerde kendi koyduğu pandemi kurallarına riayet etmediğini, bunun faturasının hepimize çıkacağını ifade etti.


Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ana omurgasını yeni anayasa çağrısının oluşturduğunu söyledi. Alçı, açıklanan parti yönetimi listesinin önemli olduğunu, bu liste ile partide genç ve tecrübeli arasında bir denge bulma gayretinin olduğunu, “Hukuku önemsiyoruz” mesajı, “Bizde Küsme olmaz, bir yerden alınır, başka yere verilir” alt metni, kadınların ağırlığının artması çabası, Güneydoğu’ya sahip çıkıyoruz sinyalinin verildiğini belirtti.

İşte o yazı...

Çarşamba günü yoğun kar yağışı altında Ankara Esenboğa Havaalanı'na inerken geriye dönüp baktım da… Ak Parti’nin ilki hariç neredeyse tüm kongrelerini takip etmişim.

12 Ekim 2003 ilk kongrede fazla tıfıl bir gazeteciydim, henüz bir yıl olmuştu mesleğe başlayalı, AKŞAM'da dış politika muhabiriydim, kongreye gidecekler arasında yoktum ama 2006, 2009, 2012, 2015, aradaki olağanüstü iki kongre, 2014’te, Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı seçildiğinde yapılan olağanüstü kongre… Hepsini çok net hatırlıyorum.

Aşağı yukarı aynı düzen, aynı heyecan dozu, aynı minvalde bir organizasyon vardı.

Ancak bu kez farklı olabilir düşüncesiyle havaalanından kongreye doğru yola çıktım. Çıktım ama varmam pek kolay olmadı…

Binlerce partili ve Ankaralı vatandaşın yanı sıra uçaklarla ve otobüslerle gelen yüzlerce partili de akın akın kongreye gidiyordu. Yolların çoğu tutulmuştu ve feci kar yağıyordu.

Hayatımda bir ilk yaşadım ve Ankara havaalanından kongre merkezine tam 2 saatte, yolun bir kısmını da kar altında yürüyerek ulaştım.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar