GÜNDEM

Nagehan Alçı: 7 Şubatvari tuhaf bir olay yaşanıyor

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 7 Şubat MİT krizine atıfta bulunarak Diyarbakır eski milletvekili Ak Partili Galip Ensarioğlu’na çözüm süreci döneminde aldığı tavır nedeniyle terör soruşturması açıldığını söyledi.

Nagehan Alçı: 7 Şubatvari tuhaf bir olay yaşanıyor

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Diyarbakır eski milletvekili Ak Partili Galip Ensarioğlu’na çözüm süreci döneminde aldığı tavır nedeniyle terör soruşturması açılmasını; FETÖ'cü isimlerin 7 Şubat MİT krizi olarak siyasi tarihe geçen ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ı tutuklama girişiminde bulundukları olaya atıf yaparak bugünkü köşesine taşıdı.

Alçı, "7 Şubatvari tuhaf bir olay" başlıklı yazısında soruşturmaya ilişkin "Acaba devlet içinden birileri “Daha fazla özgürlük ve daha fazla hukuk” vurgularından rahatsız oldu da “Biz bildiğimizi okuruz. Kimse mevcut statükoyu değiştiremez” mesajı mı vermek istiyor?" sorusunu sorarak "Bu terör soruşturması Recep Tayyip Erdoğan’ın 2015 öncesi büyük bir iyi niyetle başlattığı çözüm sürecini kriminalize etme amaçlı “garip” bir girişim gibi görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ensarioğlu’nu aradığını söyleyen Alçı, şunları kaydetti: "2015 yılında yaptığı bir ziyaret ile ilgili 2019’da “nedense” soruşturma açılmış, bu soruşturma kapsamında Ensarioğlu “şimdi” ifadeye çağırılmış. Soruşturmaya konu hadise 2015’te çözüm süreci ayaktayken Suriye’de ölen bir YPG’linin cenazesinin ardından Ensarioğlu’nun yaptığı taziye ziyareti... Ensarioğlu ile bu konuşmayı yaptıktan kısa bir süre sonra çok ilginç bir şey oldu. Savcılık bu soruşturma ile ilgili jet hızıyla takipsizlik kararı verdi. 1 yıl önce açılan bir soruşturma için apar topar ifadeye çağırdıktan sonra hemen ertesi gün takipsizlik verilmesi ne anlama geliyor?.. Bu hadiseyi basit bir soruşturma ve ardından kapanan bir dosya olarak okumak imkansız sevgili okurlar. Devlet ve yargı içinden birilerinin siyasi iradeye mesaj verme amacı içinde olduğunu düşündürtüyor bana bu olanlar."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar