GÜNDEM

Nagehan Alçı, 17-25 Aralık destekçilerini Kobani gözaltılarını işaret ederek uyardı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 17-25 Aralık destekçilerini, Kobani gözaltılarını örnek vererek uyardı. Alçı, Mümtazer Türköne'nin tahliyesine sert bir şekilde karşı çıkan odakların, Türköne ile aynı tavrı sergilediklerini ve yıllar sonra bir soruşturma kapsamında onunla aynı kaderi paylaşabileceklerini söyledi.

Nagehan Alçı, 17-25 Aralık destekçilerini Kobani gözaltılarını işaret ederek uyardı

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde Mümtazer Türköne'nin tahliyesine karşı çıkan odaklara seslendi. Alçı, "Herkesin bildiği gibi Türköne bir FETÖ’cü değil ama 17-25 Aralık darbe teşebbüsü sürecinde maalesef FETÖ yanında saf tuttu" derken, CHP'nin, Saadet Partisi'nin, Yeniçağ gazetesinin 17-25 Aralık sırasındaki duruşunun Mümtazer Türköne ile aynı olduğunu söyledi. Alçı, bu odaklara seslenerek, Kobani olaylarının  yıl sonra soruşturma konusu yapılması ve tutuklamalar yaşanmasını örnek gösterdi:

"15 Temmuz sonrasının rahat konjonktüründe sabah akşam FETÖ avcılığı yapan muhaliflerin çok büyük çoğunluğu 17-25 Aralık sürecinde FETÖ tarafını tuttu. Tüm kayıtlar açık.

Bu yayın organları özgürlük karşıtı bugünkü tavırlarıyla kendilerini de içine çekecek bir girdabı harekete geçirdiklerini anlamıyorlar.

Bakın, 6-8 Ekim 2014 olaylarına destek vermek 6 sene sonra yargı konusu oldu. 17-25 Aralık FETÖ darbe teşebbüsüne destek vermek de 7 sene sonra her an yargı konusu olabilir ve sizler de tutukluluğunun devamı için çırpındığınız Mümtazer Türköne’nin kaderini paylaşabilirsiniz."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum