MEDYA KÖŞESİ

"Mutasyona uğramış FETÖ'cüleri tanıyordum..." Ertuğrul Özkök, Kemal Öztürk'ün kitabından notlar aktardı

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, gazeteci Kemal Öztürk'ün “Ortak Bir Hayal Kurmak” kitabını bugünkü köşesine taşıdı.

"Mutasyona uğramış FETÖ'cüleri tanıyordum..." Ertuğrul Özkök, Kemal Öztürk'ün kitabından notlar aktardı

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Anadolu Ajansı Eski Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün yeni çıkacak olan “Ortak Bir Hayal Kurmak” kitabını bugünkü köşesine taşıdı. Özkök, Öztürk'ün dikkat çekici birçok anı aktardığını ve özeleştiride bulunduğunu yazdı.

Özkök, Kemal Ötürk'ün AA personel alımına sızmaya çalışan FETÖ'cüleri tanıdığını, Mısır'daki "Arap Baharı" ayakalnamasının sembolü olan 4 parmaklı rabia işaretini AA'nın bulduğunu, Erdoğan’ın yakın koruma müdürlüğüne getirilen ve daha sonradan FETÖ'cü olduğu ortaya çıkan Zeki Bulut'un kendisine silah çekmeye kalktığını ve gezi olayları sırasında attığı tweetlerle ilgili özeleştiride bulunduğunu aktardı:

AA PERSONEL ALIMI İÇİN FETÖ'CÜLER LİSTELER YOLLUYORDU

AA Genel Müdürü olunca, personel alımında FETÖ kesiminden çok baskı gelmeye başlamış. Açılan sınavlar için durmadan listeler gönderiyorlarmış. Öztürk de bunları dikkate almıyormuş...  Bunun üzerine FETÖ’cüler taktik değiştirmiş. Asıl istedikleri kişileri listelere koymuyorlarmış. Ancak o kişilere, Yeni Şafak ve Kanal 7’den tanıdıkları Kemal Öztürk’ün sevdiği köşe yazarlarının ve edebiyat yazarlarının, kitapların isimlerini öğretiyorlarmış. Bu yolla onun sempatisini kazanıp işe girmelerini sağlamak istiyorlarmış. Ama Öztürk bu “Mutasyona uğramış FETÖ’cü” taktiklerini yutmamış. “Çünkü FETÖ’cüleri çok iyi tanıyordum” diyor... Nasıl mı tanıyormuş? İşte cevabı: Okuduğu okullar... Takip ettiği yazarlar... Konuşma biçimi... İlgi alanları... Ve şimdi sıkı durun.... “Yumurta gibi yüzleri...” Ötekileri anladım ama, “Yumurta gibi yüz”, işte onu pek çıkaramadım...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar