GÜNDEM

Mustafa Kartoğlu'ndan yerinde tanımlama: Eş durumundan uzaklaştırma

Akşam gazetesi yazarı Mustafa Kartoğlu, eşine kadro açan rektör olayına yerinde bir tanımlama getirdi ve 'eş durumundan uzaklaştırma' tanımını kullandı.

Mustafa Kartoğlu'ndan yerinde tanımlama: Eş durumundan uzaklaştırma

Pamukkale Üniversitesi'nde yaşanan kadro olayının yankıları devam ediyor. Eşine kadro açan rektörün görevden alınmasını olumlu karşılayan Kartoğlu, olayın kilit noktasının rektörün eşi olduğunu belirtti. 

İşte o yazı:

YÖK, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Hüseyin Bağ’ı, öğretmen eşini ‘kişiye özel şartname’ ile üniversitede öğretim üyesi yapma girişimi nedeniyle görevden uzaklaştırdı.

Rektör, eşini önce İslami İlimler Enstitüsü Sekreteri olarak atamış, tepkiler gelince istifa ettirmişti. Arkasından son atama gelince YÖK gereğini yaptı. İsabetli bir karar.

*** Tanıyanlara sordum; Bağ hakkında olumsuz konuşmadılar. ODTÜ mezunuymuş.

Olaya konu olan eşi Derya Bağ da ODTÜ’de okurken başörtüsü yüzünden ayrılmak zorunda kalmış, öğrenimine başka okullarda devam etmiş. Yetkinliği konusunda da olumsuz görüş almadım. Yani başka şartlarda, örneğin başka bir üniversitede standart bir şartnameyle açılmış benzer bir kadroya başvurduğunda pekala tercih edilebilir bir özgeçmişe sahip.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar