GÜNDEM

Mustafa Kartoğlu'ndan Avusturya medyasına PKK eleştirisi

Akşam gazetesi yazarı Mustafa Kartoğlu, Avusturya medyasının iki yüzlülüğünü eleştirdi.

Mustafa Kartoğlu'ndan Avusturya medyasına PKK eleştirisi

Avusturya'yı birbirine katan PKK yandaşları hükümeti de rahatsız etti. Fakat hem Avusturya hükümeti hem de medyası iki yüzlü davranmaya devam ediyor. 

Bu konuyu kaleme alan Akşam gazetesi yazarı Mustafa Kartoğlu, medyanın PKK'ya destek verdiğinde Kürtler, olaylar çıkınca Türkler diye manşet atmasını eleştirdi. 

İşte o ifadeler:

Son 4 gündür Avusturya medyasına baktığımda, resmi ağızlardan yapılan açıklamalar ve yorumlarda enteresan bir ‘değişim’ dikkatimi çekti. Bugüne kadar Türkiye’ye rahatsızlık veren örgüt yandaşları ‘Kürtler’ diye niteleniyor, PKK veya onun kurduğu ‘sözde yasal’ derneklerden söz edilmiyordu. Terör yandaşları Avusturyalıları da rahatsız etmeye başlayınca, onlardan ‘Türkler’ diye bahsedilmeye başlanmış. Dilin kıvraklığı edebiyatta iyi bir şeydir.

PKK AVRUPA’YA YÜK OLMAYA BAŞLADI

PKK terör örgütünün uzantılarına Avrupa’da Fransa ve Almanya tarafından atılan cilalar dökülmeye başladı. Ancak bu durduk yere olmadı. Hem şımartıldıkça ‘yük’ olmaya başladılar; Hem de Türkiye’ye karşı ‘kullanışlı’ olma özelliklerini kaybettiler. Ve ‘yük’ giderek ağırlaştı. Avusturya’da ‘şimdilik’ çok güven vermese de PKK uzantılarına yönelik hareketlilik, daha önce Almanya’da başlamıştı. Ancak Berlin de henüz ciddi bir adım atmadı. Başbakan Angela Merkel, makam kapısında “Kızım Nilüfer T. Almanya’dan terör örgütü PKK’ya kaçırıldı” diye haykıran anne Maide T.’ye kulak vermedi örneğin.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar