GÜNDEM

Mustafa Kartoğlu yazdı: 'Eşinin tiyatroya gelmesi' için neden Kemal Bey arandı?

Akşam yazarı Mustafa Kartoğlu, T24 haber sitesi ziyareti sırasında CHP liderinin yaptığı 'tiyatro' açıklamasına değindi ve Kılıçdaroğlu’na, “Eşiniz için neden sizden izin alındı” sorusunun sorulmadığına dikkat çekti.

Mustafa Kartoğlu yazdı:  'Eşinin tiyatroya gelmesi' için neden Kemal Bey arandı?

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, CHP Başkanı’nın eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, İBB Başkanı’nın eşi Dilek İmamoğlu, sinema sanatçısı Kadir İnanır'ın yer aldığı tiyatro karesi çok konuşuldu, çok tartışıldı. Birçok yazarın gündemindeydi o fotoğraf karesi...

Akşam yazarı Mustafa Kartoğlu da bugün Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı açıklamayı hatırlattı ve Kılıçdaroğlu'na sorulmayan soruya dikkat çekti. Kartoğlu siyasi tavırların ‘eşler’ üzerinden alınmasının yanlış olduğunu ifade etti.

'Eşinin tiyatroya gelmesi' için neden Kemal Bey arandı?

Bu bir kulis bilgisi değil.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24 haber sitesini ziyaretinde açıkladı, oradan okudum.

Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun, tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yazılarından sahneye konulan ‘okuma tiyatrosu’nu izlemeye gitmesine ilişkin soruyu da cevaplamış.

Tiyatroya, Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve HDP eş Genel Başkanı Pervin Buldan da birlikte gitmişti.

Kılıçdaroğlu, ‘tiyatroya gidiş’ öyküsünü şöyle anlatmış: “Başak Hanım (Demirtaş) ‘Selahattin Bey’in kitabı sahneye konacak, eşiniz katılmayı düşünür mü’ diye aradı. Biz de ‘niye olmasın’ dedik. Eşim de tesadüfen İstanbul’daydı, gitti.”

Ekrem İmamoğlu, benzer soruya şu cevabı vermişti: “Benim eşim, nereye gideceğini bilir. Eşimin de başta olmak üzere, bana soracak halleri yok.”

Kılıçdaroğlu’na, “Eşiniz için neden sizden izin alındı” diye sorulabilirdi; sorulmadı.

Kılıçdaroğlu da “Bilmem, ona da sorulabilirdi, izne ihtiyacı yoktu” diyebilirdi; diyemedi.

Siyasi tavırların ‘eşler’ üzerinden alınması bir yanlış.

Buna karşı ‘Bizim eşlerimiz izin almaz’ çıkışıyla, eleştirenleri tersten vurma çabası ayrı bir yanlış.

Bunda yanlış bir şey görmediği için sormayanlara sözüm yok...

Kendilerini ‘eş’ ve ‘izin’ konusunda ‘ilke koyma’ makamında görenler biraz ‘düşünse’ yeterli...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar