GÜNDEM

Mustafa Kartoğlu sosyal medya yasasının Avrupa'daki sonuçlarını yazdı

Akşam yazarı Mustafa Kartoğlu, dün Türkiye'de yürürlüğe giren sosyal medya yasasının örnek aldığı Almanya'daki yasayı ve sonuçlarını bugünkü köşesine taşıdı.

Mustafa Kartoğlu sosyal medya yasasının Avrupa'daki sonuçlarını yazdı

Akşam gazetesi yazarı Mustafa Kartoğlu, dün yürürlüğe giren sosyal medya yasasını bugünkü köşesine taşıdı. Kartoğlu, bu yasa düzenlenirken Almanya'daki Sosyal Ağlarda Yasaların Uygulanmasının İlerletilmesi Yasası’nın örnek alındığını ve Almanya’da uygulamada olduğu için ‘sonuçlarına’ ilişkin araştırma yaptığını söyledi:

ALMANYA'DA NASIL SONUÇLAR ELDE EDİLDİ?

2 Temmuz 2020 tarihli DW haberine göre; büyük sosyal medya ağları Almanya’da resmi temsilciler atadı. Ancak personel ve kaynak aktarmadılar ve 24 saatte silme ve yetkili kurumlara bildirme sorumluluğu tam olarak yerine getirilmiyor. Ama şu ana kadar kesinleşen ve tehsil edilen bir ceza olmadı. Facebook’a verilen 2 milyon euro ceza ise halen itiraz nedeniyle mahkemede.

İnternet devlerinin AB Veri Koruma Düzenlemesi (GDPR) kurallarına tam olarak uymadığı, kullanıcıları bilgilendirmediği, raporları teknik kavramlara boğarak anlaşılmaz hale getirdiği yolunda eleştiriler Avrupa medyasında sıkça yer alıyor...

TEMSİLCİ ATAMAYA OLUMSUZ BAKILMIYOR

Türkiye’de bu şirketlerle çalışan teknoloji çevrelerinden aldığım bilgilere göre ‘temsilci atamaya olumsuz bakmıyorlar’.

Türkiye’den yüklenen verilerin Türkiye içinde depolanmasına yönelik yatırımlar konusuna ise ‘mesafeli’ duruyorlar...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar