GÜNDEM

Mustafa Kartoğlu: Medya, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini vermekten korktu

Akşam gazetesi yazarı Mustafa Kartoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini, 9 maddelik ifadesini ve yanlış hesaplamalarını gazetelerin görmediğini yazdı.

Mustafa Kartoğlu: Medya, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini vermekten korktu

Tek tek farklı gazetelerin konuya ilişkin haberlerini ve manşetlerini değerlendiren Kartoğlu, Kılıçdaroğlu'nun fabrika ve faiz açıklamalarını hiçbir yerde görmediğini söyledi. Konu sadece Akşam gazetesinde haber oldu. 

Bunun yanında Kartoğlu, 'Sözde Cumhurbaşkanı' ifadesi üzerinden manşet yapan gazetelere de sitem etti. 

İşte o yazı:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salı günkü Parti Meclisi toplantısında konuştu, “Söylediklerimin yüzde 100’ü doğru” dedi ama aksini yaptı!

AKŞAM’da, Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’nin 18 yılı aşan iktidarında “tek fabrika kurmadığı” ve “yurtdışında bankadan 1 milyar dolar kredi çekip getiren, bir yıl sonra ‘net, kemiksiz’ ve ‘kendi ülkesindeki faizi de ödemek şartıyla’ cebine 130 bin dolar ‘keş’ para koyuyor” iddiasını, ‘Fabrika ve faiz hesabını beceremedi’ başlığıyla verdik.

Çünkü yüzde 100 yanlıştı!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın son TBMM Bütçe konuşmasında, “sadece 2020 yılında 851 yeni fabrika üretime geçti” açıklamasını hatırlattık.

Dolar faizinin de yıllık yüzde 13 değil (vergi, harç, komisyon, alım-satım dahil) 2.25-2.50 arasında olduğunu belirttik.

(Dün ABD ve Avrupa kredi faizlerine baktım, konut kredisi bile aylık yüzde 0.4, yani yıllık yüzde 5’i aşıyor. Bu hesaplamayı Kılıçdaroğlu’nun önüne koyanları tanımak isterim.)

Kılıçdaroğlu’nun, ‘sözde cumhurbaşkanı’ ifadesini, “cumhurbaşkanlığı yeminine uyulmadığı iddiasıyla izah etmeye çalışarak yinelediğini” de yazdık.

Konuşmasının diğer bölümlerine yer vermedik. Zira ‘yalanlama’ amacıyla bile olsa doğru siyasi manipülasyona alet olmak istemedik.

Diğer gazetelerin, Kılıçdaroğlu’nun PM konuşmasını nasıl verdiğine dün baktım.

Sadece AKŞAM ve Kılıçdaroğlu’nun isim vermeden ‘yandaşlık’la itham ettiği gazete ve televizyonlar değil, konuşmasında bizzat elinde tuttuğu Sözcü de Kılıçdaroğlu’nun ‘örnek gösterdiği’ haberinden yaptığı alıntıları yayınlamakla yetinmiş!

Sözcü’nün haberinde ‘fabrika ve dolar faizi’ hesabı yer almadı.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar