GÜNDEM

Mustafa Kartoğlu, fırsatçılarsa karşı meslek örgütlerini yazdı

Akşam yazarı Mustafa Kartoğlu, kolonya ve maske fırsatçılarına karşı meslek örgütlerinin hassasiyetine geçer not verdi.

Mustafa Kartoğlu, fırsatçılarsa karşı meslek örgütlerini yazdı

Akşam yazarı Mustafa Kartoğlu, Koronavirüs nedeniyle fırsatçılık yaparak fiyatları fahiş derecede artıranlara karşı meslek örgütlerini destekleyen bir yazı kaleme aldı. 

İşte o yazı:

Koronavirüs salgınını fırsat bilerek saklanabilir gıda ürünleri, kolonya, maske, dezenfektan, vitamin ve vücut direncini güçlendirici gıda destek ürünlerine ‘10 kat’ zam yapan ‘çakallara’ karşı AKŞAM’da tam bir ‘kampanya’ yürüttük. Özellikle internet satış portallarındaki akıl almaz fiyat farklarını ilk günden itibaren haberleştirdik. Başta TOBB ve TESK olmak üzere, makarnacıdan bakliyatçıya kadar iş örgütleri, “Stok ve üretimde sorun yok, toptan fiyatta artış yok; fahiş fiyatlara itibar etmeyin, alışveriş çılgınlığına girmeyin” açıklaması yaptı; fırsatçı üyelerini belirleme ve cezalandırma mekanizmalarını işletti. İnternet alışveriş portalları, ‘kazıkçı, fırsatçı’ durumuna düşmemek için sitelerindeki ‘üye satıcıların’ fahiş fiyatlı ürün satışlarını durdurdular.

*** En hassas olduğum konu eczanelerdi. Zira eczacılar ilk ‘doktorumuz’dur; sattığına, önerisine güveniriz. Eczaneler ‘bakkal’ değil. Hassasiyetim, bu güveni “bir gün önce 10 TL’ye sattıkları bir paket maskeye 150 TL etiket koyarak” yitirmemeleri içindi. Hem bakkaların da ‘fahiş fiyatlı ürün’ getirenlere karşı mahalle sakinlerinden yana tavır koyması gerekir. Türk Eczacılar Birliği (TEB) basın biriminden Erdal Kart aradı. Dedi ki; “Fiyatları eczacılar belirlemiyor, tedarikçi veya üretici belirliyor. Buna rağmen üyelerimiz aşırı fiyatlara duyarlılığını belirtiyor. Hastaları da uyarıyor. Ayrıca fırsatçı üretici veya tedarikçileri Sağlık, Hazine Maliye ve Tarım bakanlıklarına bildiriyor, hasta şikayetlerini iletiyor. TEB’i de bilgilendiriyor.” Beklediğim de buydu.

*** Ama yine de ekleme ihtiyacı duyuyorum: Kriz durumlarında toplumsal davranış bozuklukları ‘krizi büyüten’ etki yapar.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar