GÜNDEM

Mustafa Kartoğlu fena yakaladı! Trolleşmiş amiralin hikayesi

Akşam gazetesi yazarı Mustafa Kartoğlu, emekli amiral Atilla Kıyat'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Kenan Evren üzerinden tehdit etmesini köşesine taşıdı. Kartoğlu, Kıyat'ın sosyal medya tarafından hızla trolleştirildiğini ifade etti.

Mustafa Kartoğlu fena yakaladı! Trolleşmiş amiralin hikayesi

İYİ Parti, ittifaktan ayrılacak mı? Yüzde 50+1 barajı yüzde 40+1'e gelir mi? gibi tartışmaların devam ettiği bir anda emekli bir amiral çıktı ve yüzde 40+1 üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tahditler savurdu.

Amiralin açıklamaları diğer soruların arasında kayboldu gitti ama Mustafa Kartoğlu, emekli amirali iyi yakaladı ve sordu amiral nasıl trolleşti?

İşte Kartoğlu'nun emekli amiralin trolleşme sürecini anlattığı yazısı:

a: Amiral trolleşmiş b: Trol amiral yapılmış c: Hiçbiri

Emekli amiral Atilla Kıyat, twitter hesabından “Seçim barajını yüzde 10’a çıkaran Kenan Evren ile bugün seçilme barajını yüzde 40’a düşürmeye kalkan kişi arasında hiçbir fark yoktur. Sonları da benzeyebilir...” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tepki gösterdi: “Bu şahıs amirallik yapmış, kendi ülkesinin devlet başkanını belli bir sonla tehdit edecek kadar şuurunu kaybetmiş. O son biçmeye çalışanların karşılığını bu millet 15 Temmuz’da verdi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı ‘tehdit’ten suç duyurusunda bulundu.

Kıyat da, “Sözüm kırk artı bir diyenler için geçerlidir” diyerek ‘cumhurbaşkanını kast etmedim’ gerekçesini kayda geçirdi.

***

Bir dönem televizyonların popüler ‘emekli asker’ yorumcularından biriydi Atilla Kıyat.

Başörtüsü ve dindarlık hariç, ‘faili meçhullerin devlet politikası olduğu, askerin sivil yönetim altında olmasının demokratikliği’ gibi gayet özgürlükçü, liberal hatta zaman zaman ‘Deniz Gezmiş hayranlığı’ gibi ‘devrimci’ çıkışları olmuştu.

Sosyal medya sadece gençleri trolleştirmiyor.

Sözün şehveti baştan çıkarıcı…

Sonra;

Ekşisözlük’te, Türkiye ve Türk milletine hakaret ile uyuşturucudan yargılandıktan sonra yurtdışına kaçan Barbaros Şansal ile canlı yayında yaptığı ‘parmak’ polemiğini;

Emekli olduğunda FETÖ’nün Aksiyon dergisinde “Terfisine kesin gözüyle bakılırken, teamüllere aykırı olarak emekli edildi” diye sahip çıkılmasını;

Halen yurtdışından yayın yapan FETÖ sitelerinden birinde çok ünlü bir FETÖ’cünün kaleminden ‘Sıra dışı bir bahriyeli: Atilla Kıyat’ başlığıyla hikayesinin yazıldığını okudum.

Kafam karıştı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar