POLEMİK

Mustafa Kartoğlu, Fatih Tezcan'ın sözlerini Sırplar'a benzetti

Akşam yazarı Mustafa Kartoğlu, Fatih Tezcan'ın sözlerini eleştirdi ve bu sözleri Sırp çetniklerine benzetti.

Mustafa Kartoğlu, Fatih Tezcan'ın sözlerini Sırplar'a benzetti

Fatih Tezcan'ın insanları karıları ve kızları ile tehdit ettiği sözlerine bir tepki de Akşam yazarı Mustafa Kartoğlu'ndan geldi. Kartoğlu, bir Müslümana yakışmayacak sözleri Sırp Çetniklerine benzetti. 

İşte o ifadeler:

SIRP ÇETNİKLERİ BUNU YAPMIŞTI

Fatih Tezcan’ı tanımam. “İnsanları karıları ve kızlarıyla tehdit ettiği” iddiasını sosyal medyada gazeteci dostum Cengiz Er’den duydum. Güvendim, tepkisini paylaştım.

Dün, Tezcan’ın videosunu izledim. Durumu izah etmek yerine tepki gösterenlere hakaret etmeye başlaması ile yetinebilirdim. Ama sabrettim, tamamını izledim. Sonra tehdit videosunu izledim. Cengiz haklıydı…

Benim bildiğim, Müslüman söz ve eylemlerinden emin olunan kişidir. Müslüman’ın savaşta bile ‘çoluk çocukla’ işi olmaz. Oysa bu sözlerden emin olamadım, endişe duydum. Ve daha korkunç bir his veren başka bir şey hatırladım.

*** Sırp çetniklerin soykırımına dair iki etkileyici kitabın yazarı Saraybosnalı gazeteci Emine Şeçeroviç’ten dinlemiştim. Her gün açık kapıdan selam vererek giren Sırp komşuların, o gün ellerinde bıçakla girdiğini… Çetniklerin köylerden Müslüman Boşnak kadın ve kızları ve çocukları alıp neler yaptıklarını nefretle hatırlıyoruz ve unutmayacağız da… Bunları, bir Müslüman’ın sözlerinden dolayı hatırlamaktan daha korkunç ne var?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar