GÜNDEM

Mustafa Karaalioğlu'ndan BİSAV'a el konulmasına sert tepki!

Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, Bilim Sanat Vakfı'na Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından el konulmasına sert tepki gösterdi.

Mustafa Karaalioğlu'ndan BİSAV'a el konulmasına sert tepki!

Şehir Üniversitesi davası kapsamında Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün BİSAV olarak bilinen Bilim Sanat Vakfı'nın yönetimine el koymasına sert tepki gösteren Mustafa Karaalioğlu, bu uygulamanın birçok sorunu beraberinde getireceğini belirtti.

Adalet vurgusu yapan Karaalioğlu, bilim, fikir ve düşünce ile birlikte vicdanın da öldürüldüğünü belirtti. 

İşte Mustafa Karaalioğlu'nun o ifadeleri:

Adı sanı bilinmeyenler için de adı sanı bilinip sırt çevrilenler için de üniversiteler, vakıflar için de aynı kural işlemektedir. Şehir Üniversitesi böyle bir sessizlikte tepelenmişti. Şimdi de Bilim Sanat Vakfı aynı sessizliğin nezaretinde infaz ediliyor. Benzersiz bir bilim ve düşünce merkezi; olgun, kaliteli ve vizyon sahibi bir fikir yuvası dağıtılıyor.

Sadece bir vakıf değil, bilimle, sanatla, fikirle, düşünceyle birlikte vicdan da ölüyor.

Üniversiteyi de vakfı da yok eden otorite aynı zamanda hukuku ve muhafazakar düşüncenin geleneğini ve elbette geleceğini yok ediyor, kimin umurunda? Eğer umursanmış olsaydı değil el koymak, böyle bir ihtimal akla bile gelmezdi… Akla gelmemesi gereken başa geliyorsa varın vehameti hesap edin.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar