MEDYA KÖŞESİ

Mustafa Karaalioğlu: Soğan lobisinden üç harflilere

Gazeteci Mustafa Karaalioğlu, son günlerde gündem olan zincir marketler ile ilgili "Soğan lobisinden üç harflilere" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İktidarın fiyat pahalığındaki suçu zincir marketlere atması, söz konusu marketlerinde karşılık vermesiyle birlikte son günlerin ana gündem maddesi 'üç harfliler' olarak tanımlanan zincir marketler ve iktidar arasındaki polemik.

Karar Gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, "Soğan lobisinden üç harflilere" başlıklı yazısıyla geçmiş dönemlerde yaşanan soğan - patates krizi ve zincir marketler konusunu ele aldı.

İşte Mustafa Karaalioğlu'nun yazısı:

Yüksek enflasyon gibi ağır bir meselesi olan ülkede sorumlunun hükümet olamayacağı; çünkü hükümetin bırakın Türkiye’yi bütün dünyaya nizamat verirken etiketlere mağlup olmasının kabul edilemeyeceğine inananların sayısı az değil… Meseleye böyle bakınca, ülkede herşeyin mükemmel yapıldığını ama bir yandan dış güçlerin bir yandan da içerideki fırsatçıların el ele vererek ekonomiyi kötü gösterdiklerini düşünmek, düşünmeyene de düşündürtmek kolaydır. Gerisi, böylelerinin neye inanması gerektiğine karar vermektir. Kampanyaların etkili olması ve hedefi şaşırtmak için de onların gerçekte olanın tam tersine inandırılmaları gerekir!

Zincir marketlerin sürümden kazanma mantığıyla çalışmaları, çok şubeli olmaları nedeniyle piyasa ortalamasının altında karla satış yapmaları ve zaten aralıksız olarak devlet denetimi altında faaliyet gösterdikleri gerçeği, bu kanaati değiştirmez. Hükümet suçlu olamayacağına göre; bakkal, kasap, manav ise zaten gariban olduğu için sorumlu “üç harfliler” olmalıdır… Son günlerdeki kampanyanın ana fikri de budur.

Ne harika bir fikir!

Türkiye’nin yaklaşık beş yıldır ağır ve sürekli ekonomik kriz içinde olması; yanlış yönetim ve yanlış ekonomik...

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar