GÜNCEL

Mustafa Karaalioğlu: İmamoğlu yasağı... Kuralsız oyunun kuralları değişti

Karar Gazetesi Yazarı Mustafa Karaalioğlu, "İmamoğlu yasağı... Kuralsız oyunun kuralları değişti " başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Mustafa Karaalioğlu'nun yazısı:

İktidarın, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na siyaset yasağı getirecek süreci başlatması muhalefet cephesinde kafa karışıklığına yol açmakla birlikte Cumhur İttifakı cephesinin seçime dair kaygılarının ileri düzeyde olduğunu gösteriyor. Yasaktan anlaşılan o ki Cumhurbaşkanı Erdoğan adaylık için adı geçen isimlerden en azından birisine (İmamoğlu) karşı şansının olmadığını veya zayıf olduğunu düşünüyor. Zamanında kendisine yapılan ve siyasi tarihe tatsız cümlelerle geçen geçen siyasi yasak hamlesini yapmaktan geri durmaması; yaftayı göze alması bu düşünceyi yansıtıyor. Cumhurbaşkanı neyin ne anlama geldiğini ve “siyasi yasak” kavramının siyasi etkilerini elbette çok iyi biliyor. Ama siyasi maliyeti ağır olsa da Erdoğan’ın tehlikeli bir rakipten kurtulmak için bunu kabullendiği anlaşılıyor. Yaftaları, faturaları seçimi kazanmaktan daha önemli görmüyor. Bu belli.

Buna rağmen, Altılı Masa için zor olduğu söylenen aday belirleme ve seçimi alma planlarının, adayın belli olduğu iktidar kanadında daha da zor olduğu açıktır. İktidarın seçimi kazanması için, siyasi yasak paketinin de dahil olduğu bir dizi gelişmenin olması ve o gelişmelerin hepsinin yolunda gitmesi gerekiyor. Bu hesabın işlemesi de Masa’nın dağılması veya birden fazla aday çıkararak hedefinden sapmasıyla mümkün olabilecek. İktidar için belki tek yol ama kesinlikle kolay bir yol değil… Çünkü, İmamoğlu’nun ceza alması Altılı Masa’nın siyasi meşruiyetini artırdı ve psikolojik üstünlüğü yeniden kazanmasına yol yol açtı. Yasaklanması istenen İmamoğlu en nihayet Altılı Masa’nın bir parçası ve kendi tabiriyle “Masa’nın bir neferi”dir.

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar